Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otázky ze zvědavosti-grafika a Turbo Boost

Dobrý den,chtěl bych vysvětlit ,jak je to u notebooku s grafikou.Koukal jsem ,že nějaké notebooky mají jak integrovanou tak normální grafickou kartu..A mě by zajímalo ,jak to pracuje ,jestli jedou obě na ráz ,nebo v klidovém režimu integrovaná a ve hrách a apliakací ta normalní.

A ještě bych se chtěl zeptat ,jak pracuje Turbo Boost u procesorů Intel.Koukal na nějaký články a videa na Youtube ,ale jediný co jsem zjistil ,že to zvyšuje takt jádra při zátěži.Ale jestli se to dělá automaticky nebo manuálně a jak to přesně funguje jsem nikde nenašel.

Děkuji za pomoc a snad nějak neobtěžuji ...

Změna předmětu, původně: Otázky ze zvědavosti (LaKr) (Kráťa)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Koukal jsem ,že nějaké notebooky mají jak integrovanou tak normální grafickou kartu..A mě by zajímal…
MM_tank 23.01.2010 18:40
MM_tank
Děkuji oběma za vysvětlení ... Ještě někde sem čet ,že ty nové procesory mají integrovanou grafiku p…
jeffh 23.01.2010 18:55
jeffh
prcesor nema integrovanu ziadnu grafiku.
MM.. 23.01.2010 19:12
MM..
http://www.extrahardware.cz/core-i5-661-32nm-dvouj adro-intelu-s-grafikou-i-testy nový
jeffh 23.01.2010 19:34
jeffh
To ale uz neni procesor ale "pol PC v jednom" :-) Je to presne to iste ako predtym, akurat je proces… nový
MM.. 23.01.2010 19:42
MM..
aha chápu ... díky za vysvětlení poslední
jeffh 23.01.2010 20:13
jeffh

Koukal jsem ,že nějaké notebooky mají jak integrovanou tak normální grafickou kartu..A mě by zajímalo ,jak to pracuje ,jestli jedou obě na ráz ,nebo v klidovém režimu integrovaná a ve hrách a apliakací ta normalní

Nevím jestli nemyslíš ten asus K50AB-SX010 co se už nevyrábí, měl integrovaou radeon 3200 a 4570(?). Pláč uživatelů zkoušejích ty grafiky po přeinstalování OS aspoň nějak rozchodit pod XP ještě stále můžeš najít na forech. Dalo se to přepínat -ručně. Tohle řešení bych nechtěl.

A ještě bych se chtěl zeptat ,jak pracuje Turbo Boost u procesorů Intel.Koukal na nějaký články a videa na Youtube ,ale jediný co jsem zjistil ,že to zvyšuje takt jádra při zátěži.Ale jestli se to dělá automaticky nebo manuálně a jak to přesně funguje jsem nikde nenašel.

Pokud je turboboost povoleno dělá se to automaticky. Stejně tak pokud je povoleno šetření energiíí procesor se sám podtaktovává bez zátěže. Pak moje i-7 pracuje v několika skocích v rozsahu 1200-2800,s turbem do 3300mhz, přesně to nevím,mám ho navíc přetaktované.

To ale uz neni procesor ale "pol PC v jednom" :-)
Je to presne to iste ako predtym, akurat je procesor a northbridge (chipset) uzavrety v jednom puzdre.
P.S. nechapem co je na tom k obdivovaniu alebo k uzasu, ale budiz. "all in one" sme tu uz mali v roku 1980, a prevalcoval to PC kvoli svojej modularite (moznost napr. vymenit len grafiku alebo len CPU a nechat si dosku apod). Vtedy ale vyrobcovia nerobili kazdych 6mesiacov novu paticu tak to este malo vyznam... Tak vitaj rok 1980 :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru