Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Když bootuje jen HDD

Navazuji na toto téma - http://pc.poradna.net/q/view/472213-dynabook-sx-21 0le-spatny-hdd-a-bootovani-bez-dvd
Zjednodušeně notebook bez dvd mechaniky, bez možnosti nastavení bootování z USB, měl jsem představu že využiji možnosti bootování z "pc card" dlouho jsem hledal a zkoušel na SD cartu nainstalovat XP, nebo nějaký puppy linux ale notebook nereaguje.
Uvažuji, že bych na tom ide hdd udělal 2-3 oddíly a zkusil na jiným pc nainstalovat nějaký dos aby mi to zprovoznilo usb a z flashky instaloval XP, nebo bych zkopíroval inst cd na jiný oddíl a z něj to spustil. Šlo by to tak, nebo ne? A jaký program kromě normálního dosu použít?

Předmět Autor Datum
měl jsem představu .... bootování z "pc card" dlouho jsem hledal a zkoušel na SD cartu nainstalovat…
Joseph 24.01.2010 14:31
Joseph
M$ na teba myslel: 307848
Joseph 24.01.2010 15:06
Joseph
děkuji, s tou SD karou jsem si to lehce připouštěl, ale teprve teď je mi jasné proč ta možnost byla…
jiný David 24.01.2010 16:07
jiný David
Až budeš vytvárať na tom HDD partíciu pre nabootovanie z DOS-u, na inom PC, vytvor FAT32 partíciu ve…
Joseph 24.01.2010 16:42
Joseph
Urobit si PXE server na inom PC v lokalnej LAN (ak mas router, alebo ak nemas tak pripojis PC-notebo… poslední
MM.. 25.01.2010 05:13
MM..
Ano slo, instalacka XP ide spustit z dosu, spustenim i386\winnt.exe Na disku musi existovat FAT32 od…
MM.. 25.01.2010 05:07
MM..

měl jsem představu .... bootování z "pc card" dlouho jsem hledal a zkoušel na SD cartu nainstalovat XP

nepochopil si čo je "PC Card" ? Tak si to prečítaj a pozri:
http://www.zdnetasia.com/news/hardware/0,39042972, 30090255,00.htm
http://www.yourdictionary.com/images/computer/_POR THDD.JPG
Nemá to absolútne nič spoločné s SD kartou.
Možností ako nabootovať je viac. Spomenutý DOS, ale aj PXE Server je použiteľný. Počas ďalšieho týždňa si to naštuduješ. To je vlastne aj účel týchto starých, poškodených strojov. Naučiť sa niečo.

děkuji, s tou SD karou jsem si to lehce připouštěl, ale teprve teď je mi jasné proč ta možnost byla v biosu u volby hdd.
Vyzkouším to, z toho dosu, ta možnost přes pxe by určitě šla - když připojím síťový kabel tak se to pokouší bootovat ze sítě, ale je to pro mě něco naprosto novýho, zatím nemám nejmenší představu jak to udělat.

Až budeš vytvárať na tom HDD partíciu pre nabootovanie z DOS-u, na inom PC, vytvor FAT32 partíciu veľkú aby ti tam vošli inštalačné súbory z CD-čka XP + dostatok miesta pre swap súbor ktorý potrebuje inštalátor vytvoriť, cca. 2 GB. Stačí ti vytvoriť iba túto DOS partíciu, o zvyšný priestor na disku sa zatiaľ nestaraj.
Potom ako nabootuješ a spustíš inštalator, DOS partíciu ponechaj bez zmeny, ešte ju môžeš v buducnosti potrebovať pri prípadnej preinštalácii a nechaj XP instalator vytvoriť samostatnú partíciu na zvyšku priestoru disku a instaluj XP tam.
Ešte ti silne doporučujem, ak sa nevieš pohybovať v príkazovom riadku, nahraj si do koreňového adresára v DOS-e Volkov Commander. Je malinký a môže sa ti veľmi hodiť.

Ano slo, instalacka XP ide spustit z dosu, spustenim i386\winnt.exe
Na disku musi existovat FAT32 oddiel, aby to malo kam kopirovat instalacne subory pred prvym restartom (tusim ze to moze byt aj ten oddiel kde su instalacky, to je fuk, moze byt asi aj jeden oddiel na celom disku. Alebo lepsie ako pise jozeph vyssie, malu DOS particiu a potom az v instalatore vytvoris skutocnu particiu pre WinXP, a tu mozes rovno urobit NTFS, a nechas tam aj tu DOS particiu (budes mat multiboot :).
Ked nainstalujes XP na FAT32, da sa to skonvertovat na NTFS aj po instalacii, prikazom convert (parametre si najdi googlom alebo parameter /? je napoveda)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru