Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zkopírovat plochu z jednoho užívacího účtu na druhý?

admošského účtu se nezbavíš, proto navrhuju tunit právě ho (já v práci používám pomocný účet, ale toto mi přijde jednodušší, nemuselo by se to dělat 2x)*
píšu že změna default user má vliv jen na nové účty, založené po této změně = takové nastavení se dělá hned po instalaci windows.
záleží jak čerstvý je ten druhý účet - jestli ho můžeš zrušit, nebo už je tak dlouho používaný a nastavovaný, že se ti nevyplatí ho už měnit.

*) při přepsání default usera je dobré myslet na to, které ikony chceš vidět společné, a které má vidět jen admoš:
- ikony v all users\desktop uvidí všichni, a pokud tam byly založeny/nakopírovány, budou mít práva je spouštět.
- ikony v default users\desktop uvidí všechny nově založené účty, a pokud tam byly nakopírovány, budou mít práva je spouštět.
- ikona (zástupce) kterou já někam přesunu, bude mít práva ke spuštění podle mé skupiny. jestliže patřím do "administrators", a přesunu zástupce od sebe na plochu konkrétnímu userovi nebo do all users, uživatelé s omezeným účtem uvidí jen prázdnou ikonu, a nebudou mít ani právo ji spustit.

pro potřebu zkopírování jen admošského rozložení plochy (nabídky start, nastavení některých aplikací, bez přenášení starých práv pomocí "povoleno používat uživatelem") není nutné z administrátorova profilu něco někam schovávat. po kopii do default users prostě tyto adresáře + all users projít, a nadbytečné zástupce na jejich ploše nebo v nabídce start smazat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny