Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhle nefunkční myši u notebooku

Dobrý den,
prosím o radu, co dělat, když mi náhle přestaly fungovat myši u mého notebooku. Před několika dny jsem na něj nainstalovala Windows 7, ale až do této chvíle mi myš normálně fungovala. Během práce s počítačem náhle přestala, tak jsem se domnívala, že je rozbitá myš. Nefunguje však ani žádná jiná. Počítač mi hlásí, že se "nepodařilo nainstalovat ovladače". Jinak USB fungují (alespoň flash paměť). Jinak ta moje stará myš má v popisu, že funguje i bez nainstalování ovladačů. I tak jsem se je pokusila stáhnout, ale bohužel na stránkách výrobce nemají verzi pro Win7, navíc se jedná o Genius a stahování verze pro Win Vista o velikosti 80MB bylo započato rychlostí asi 10kB/s, takže jsem to zase vzdala.

Má někdo tip, co se stalo a co s tím?:) Je zde teoretická šance, že to vyřeší nákup nové myši, nebo bude problém jinde?

Předmět Autor Datum
Nebolo to "nahle", ale nieco si tam instalovala ked to prestalo fungovat. Co presne? (nejake ovladac…
MM.. 26.01.2010 19:26
MM..
Šlo to na Win7 několik dní a přísahám, nic jsem v tu chvíli (ani celý dnešní den) neinstalovala. Jed…
Hanka24 26.01.2010 19:31
Hanka24
Skus uplne odinstalovat avast (cez pridat-ubrat programy). Znefunkcnovac je to teda riadny. Alebo as…
MM.. 26.01.2010 19:34
MM..
Zkoušela jsem ten bod obnovení, bohužel to asi neproběhlo správně, jelikož počítač pak nešel ani nas…
Hanka24 26.01.2010 20:46
Hanka24
Ještě k tomu bodu obnovení, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho přibližně to obnovování má trvat. Jedn…
Hanka24 26.01.2010 20:47
Hanka24
Minuty.
Jozzo 26.01.2010 20:56
Jozzo
A na jaky datum si to obnovila? Idealne bude odinstalovat avast a skusit preinstalovat ovladace k no…
MM.. 26.01.2010 21:39
MM..
No já jsem tam měla na výběr jen datum z dneška z 18 hodin, což jsem usoudila, že už rozbité bylo a…
Hanka24 26.01.2010 21:45
Hanka24
No, neni to jednoduchy problem, ptz asi je nejak posahany system (mozno nejake dllky alebo sluzby).…
MM.. 26.01.2010 22:01
MM..
Píši jen současný závěr mého snažení - veškeré pokusy jsem již vzdala, nachystala DVD na přeinstalov… poslední
Hanka24 27.01.2010 10:41
Hanka24

Nebolo to "nahle", ale nieco si tam instalovala ked to prestalo fungovat. Co presne? (nejake ovladace k fotaku apod?). Alebo to neslo v tych Win7 nikdy?

Su tam nainstalovane ovladace k chipsetu, vsetky ovladace notebooku? (vid stranky vyrobcu notebooku tam ich mas vsetky).

Šlo to na Win7 několik dní a přísahám, nic jsem v tu chvíli (ani celý dnešní den) neinstalovala. Jediná věc, která proběhla (domnívám se teď zpětně) těsně předtím, než to přestalo fungovat byla nějaká aktualizace avastu, kdy se mě to na konci zeptalo, jestli Chci povolit změny, které se tento program snaží na počítači provést, načež jsem klikla na Ne (nepovoluji).

Nevím, jak poznat, zda jsou nainstalované všechny ovladače k chipsetu nebo notebooku. Prováděla jsem upgrade z win vista na win 7 pomocí dodaných dvd a návodu. Vše se zadařilo a několik dní fungovalo.

Skus uplne odinstalovat avast (cez pridat-ubrat programy). Znefunkcnovac je to teda riadny.
Alebo asi najlepsie skusit najprv bod obnovenia systemu (start - programy - prislusenstvo - nastroj obnovenia, si najdi datum ked to este slo a obnov). Potom odinstaluj avast.
Alebo ked ho tak chces, tak potom v buducnosti ked sa ta bude pytat instalator OVERENEHO PROGRAMU (avastu snad veris, nie?) ci chces povolit zmeny, tak vzdy davaj ANO.

Zkoušela jsem ten bod obnovení, bohužel to asi neproběhlo správně, jelikož počítač pak nešel ani nastartovat, probíhalo nějaké další jiné obnovení v nouzovém (?) režimu. Jediná změna, která teď nastala je, že hláška Zařízení nebylo rozpoznáno se neukazuje jen jednou při zapojení myši ale opakovaně co pět vteřin.

Jinak co se toho avastu týká, nebyl to žádný instalátor, jen aktualizace a klikla jsem na Ne, jelikož jsem řešila nějaké další věci, akorát mi stačilo bliknout hlavou "to zase bude chtít restart, nic takovýho!" - no prostě asi hloupost.

No já jsem tam měla na výběr jen datum z dneška z 18 hodin, což jsem usoudila, že už rozbité bylo a pak z neděle odpoledne. Tak jsem to zkusila na to nedělní, ale jak říkám, nepovedlo se to. Asi to ráno zkusím znova. Avast jsem odinstalovala, ty ovladače už ale asi nechám na někom zkušenějším, v podstatě s tím vůbec nemám zkušenosti, ani nevím, jestli musím něco nejdřív odinstalovat a pak zase nainstalovat, to bych tady na pc poradně mohla prosedět dlouhé dny než by se mi to zadařilo :)

Každopádně děkuji všem za rady.

No, neni to jednoduchy problem, ptz asi je nejak posahany system (mozno nejake dllky alebo sluzby).
Mozes este skusit v spravcovi zariadeni si najst tu USB mys (bude asi pod USB kontrollermi) a pozriet si tam pravy klik vlastnosti ze co tam o nej pise. Prip. odstranit aj vsetky USB kontrollery (klavesa Del) a restart Win.

Mozes skusit nainstalovat nanovo ten avast, uplne najnovsi z webu avast, nech tam teda urobi konecne vsetky tie zmeny a mozno to pojde. (avast uz mas odinstalovany si pisala. A restart samozrejme aj po odinstalacii avastu = nutne).

P.S. predpokladam ze boli skusane 2mysi a je teda velmi nepravdepodobne ze by bol problem v oboch naraz, a teda potom by nepomohla ani nova mys. Mys sa da skusit (otestovat) na akomkolvek inom PC.

Píši jen současný závěr mého snažení - veškeré pokusy jsem již vzdala, nachystala DVD na přeinstalování počítače a sbalila notebook, že jedu k příteli, aby mi počítač přeinstaloval. Nenastartovala jsem auto, takže jsem se zase vrátila domů, zapla počítač, který najednou nahlásil, že stahuje nějaké ovladače, tak jsem zkusila ze zoufalství ještě jednou zapojit myš, načež se objevila hláška o stahování ovladačů pro USB myš a od té doby myš funguje.

Je možné, že by to bylo tím, že teď nemám notebook v síti a jede na baterku? Jiný rozdíl oproti včerejším restartům a pokusům nevidím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru