Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s instalační službou popřípadě s RPC serverem

Dobrý den,
instaloval jsem novou mapu do navigace Garmin a instalace skončila chybou. Do navigace se mapa nainstalovala, do MapSource ne.
V event logu žádné bližší určení nebylo. Pouze "Chyba služby Stínová kopie svazků: Při volání rutiny CoCreateInstance došlo k neočekávané chybě.", což je u XP Home poněkud nezvyklé, že tam ta služba vůbec je (nějaká aktualizace WUpdate?).

Předpokládal jsem, že příčinou by mohla být starší verze Java, proto jsem ji chtěl aktualizovat (jre-6u18-windows-i586-s.exe) a instalace končí to chybou podle obrázku. Stejně tak není možné nainstalovat žádný jiný program, který vyžaduje instalační službu Windows.

[41err_inst.png]
nebo
[43err_inst1.png]

Stejně ale končí i pokus o odinstalaci Java 6-17 a některých dříve nainstalovaných programů, jako je třeba "Asistent pro přihlášení ke službě Windows Live" a další. Často se opakuje hláška Server RPC není k dispozici, přitom služby "lokátor vzdáleného voláni procedur" a "vzdálené voláni procedur" jsou spuštěné.
[20err_inst2.png]
Obdobně dopadnu u spuštění Windows Update. Ani jedna z nabídnutých aktualizací se nenainstaluje. Picassa a Free download manager, které jsem instaloval včera, ale odinstalovat šly. Tak opravdu nevím odkud fouká vítr.

Kromě toho, když sejmuté obrazovky ukládám přes malování a po uložení souboru vyskočí tato hláška.
[80err_inst3.png]

sfc /scannow prošel komplet, bez chybových hlášek.

Nevím na 100% jestli to vzniklo tou instalací map, ale předtím jsem žádný problém nezaregistroval. Čističe typu CCleaner apod. nepoužívám. Počítač jsem po 4 letech provozu asi před měsícem nově instaloval (XP Home). Ihned po instalaci byl instalován Norton Internet Security. Vir ani jiná havěť by tam podle kontroly logu z HijackThis a combofix na viry.cz být neměl.

Windows Installer 4.5 Redistributable jsem v nouzovém režimu přeinstaloval, a znovu zaregistroval.

Neměli byste ještě nějaký tip, co změnit? Do reinstalace měsíc nainstalovaného počítače se mi moc nechce.

Závěrem se omlouvám za dlouhý dotaz.

Předmět Autor Datum
Po 3. zopakování instalace Windows Installer v nouzovém režimu to už funguje. Proč až po 3., to netu… poslední
yorg 31.01.2010 15:43
yorg

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru