Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Diskové stanice, ukladanie dát

Zdravím,

obraciam sa sem s prosbou o radu ohľadne externých diskov resp. diskových staníc, kedže som o tom na nete zatiaľ príliš mnoho nenašiel.

Miesto napaľovania dát na média by som chcel prejsť k ukladaniu a zálohovaniu na externý disk/disky, no po počiatočnom uvažovaní o externých HDD mašinkách teraz skôr premýšľam nad diskovou stanicou. Hlavne z dôvodu, že externé disky momentálne nedosahujú kapacitu, ktorá by bola postačujúca na dlhšie časové obdobie - 1TB až 2TB nie je v dnešnej dobe problém zaplniť v krátkom čase (odhad v mojom prípade cca 1 rok) a bolo by nutné kúpiť ďalšiu skrinku... O dva-tri roky síce môžu byť na trhu externé HDD s x-násobne väčšou kapacitou, kam by sa dali skopírovať aj dáta z už zaplneného disku, no práve pre tie dva-tri roky som sa začal skôr prikláňať k diskovej stanici. Momentálne sa mi zdá rozumnejšie investovať do stanice, jednej skrinky, do ktorej môžem po roku prihodiť ďalší disk a ani cenovo to nevyzerá najhoršie.

No najviac ma ovplyvnil fakt, že nemám príliš dobré skúsenosti s externými pamäťami a párkrát som už prišiel o dáta a disková stanica by mala byť v tomto lepšou voľbou.

Na nete som našiel pár strojov, ktoré by som si vedel predstaviť vedľa PC skrinky:
http://novypocitac.sk/externe-boxy-hdd/icy-box-2x3 5-sata-ib-3221stu-b
http://www.alza.sk/mb-561us-4s-d140680.htm
http://novypocitac.sk/externe-boxy-hdd/stardom-35- usb-u7-4-b2

Nie som v tomto nejak odborník a preto by som rád nejakú radu od človeka, ktorý buď premýšľal alebo premýšľa nad niečim podobným, kam ukladať dáta alebo má nejaké skúsenosti. Ďakujem za každú radu

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny