Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Big brother watch to you?

Nie som zastancom konspiracnych teorii, dokonca si myslim, ze napr o Echolone je na nete viacej fam ako pravdy a samotne odpocuvanie je obrovsky narocne na hw a sw ci obsluhujuceho personalu (data treba zatriedit a zanalyzovat), nehovoriac uz o nejakom celoplosnom, ale...
Pred nedavnom som odstranoval nejake viry z jedneho pc a kedze antiviry si s nimi nevedeli poradit musel nastupit rucna praca. Takze moja oblubena dvojka proces explorer a tcpview odviedla svoju pracu a mne sa podarilo pc vycistit.
Nie som ani zastanca lokalny firewalov, a preto bezne nesledujem co robi pc, a preto ma zarazilo, ze som si vsimol vytvaranie spojeni a to jak pri necinnom pocitaci tak pri akomkolvek pokuse o spojenie smerom von. Okrem inych, mne neznamych ip tam kralovali servre deploy.akamaitechnologies.com a 1e100.net. Prva ja akasi IT spolocnost, ktoru niektori podozrievaju z prepojenia na tajne sluzby, ini vravia, ze ich sluzby vyuzivaju rozne sw (ake a preco?), druhe su servre googlu.
Otazka znie naco sa napr pri obycajnom htttp spojeni okrem cieloveho servra zaroven vytvori spojenie so servrami spolocnosti akamaitechnologies a googla.
Celkom by ma zaujimali dalsie informacie, takze ak ma niekto co povedat rad si vypocujem nazor inych.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Akamai_Technologies Aj sám Google využíva ich služby http://www.bnet.com/2448-13071_23-251983.html?…
deadhead 10.02.2010 18:29
deadhead
Prave Lewina ako zakladadatela obvinovali z napojenie na Mosad a CIA, co by ma az tak netrapilo, ale… poslední
fleg 10.02.2010 20:13
fleg

Prave Lewina ako zakladadatela obvinovali z napojenie na Mosad a CIA, co by ma az tak netrapilo, ale naozaj neviem, preco si prehliadac vytvori http spojenie na akamai alebo google.
Inak vela ludi o tom ani nevie co robi ich pc a to napriek tomu, ze maju instalovane personalne fw. Dovodom su antiviry, ktore vytvaraju lokalne proxy a cely traffic tecie cez ne. Samozrejme takemu NODu povolis pristup na net bez pytania a uz potom nevidis, ake http connecions vytvara.
Dalsia nejasna kapitola je pouzivanie appleckeho Bonjour systemu v oknach z nepochopitelnych dovodov (proste sluzba bezi hoci nema na to dovod), ale to je uz na dlhsie povidani;o).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru