Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak přenést systémové soubory windows na jiné HDD?

Vseobecne postup ak bude ten USB disk vidietlny z DOSu (ak nie, skobntrolovat BIOS - USB legacy support, ak nepomoze musis disk zapojit cez SATA alebo PATA na dosku).
- odpojis systemovy HDD
- boot z diskety
- prikaz fdisk
- delete partition - delete non DOS partition, potvrdit tam co chce od teba
- create partition - create primary partition - ano chces ju na cely disk a nech je aktivna
- Esc, a potom ctrl-alt-del
- boot z diskety
- prikaz format C: /s
a mas bootovatelny DOS na tom HDD.
Potom skopirujes v hocjakych Windows na ten disk instalacku WinXP (staci zlozka i386), strcis HDD do notebooku, nabootuje sa DOS z toho HDD a zadas prikazy:
cd i386
winnt

a bude bezat instalacia WinXP (bude tam o jedno kopirovanie suborov viac, to je fuk. V instalator zvolis ten jeden oddiel, a nech necha system suborov tak jak je).
Po instalacii si prevedies FAT32 na NTFS prikazom convert.

Alebo si pre instalacky urobis v fdisk-u oddiel nie na cely disk, ale len napr. 1GB (aby sa tam vosli instalacky a potrebne subory instalatora), a potom instalujes WinXP do noveho oddielu a ten bude rovno sformatovany instalatorom na NTFS.

P.S. v pripade ze nechces odpajat syst.disk, tak v tom pripade podobne ako som uz pisal, ale:
V fdisku musis zvolit NAJPRV volbu 5 - a vybrat si spravny disk (nie systemovy).
Pred prikazom format sa uistit ze C: NENI ten systemovy disk, napr. tak ze zadas prikaz dir C: a musi vypisat error - vtedy vies ze C: je to co chces formatovat. Prip. si to este raz overit v fdisk-u, volba 5-zvolis disk a volba 4-info o oddieloch, kde uvidis jake pismeno ma ten novy oddiel, a az potom formatovat SPRAVNE pismeno disku.
Potom musis nabootovat UBCD a spustit si ranish, presunut sa na spravny disk (tusim klavesou F5) a presunut sa sipkami na spravnu particiu a klavesou B nastavit boot flag. A potom F2 ulozi MBR na disk. Az potom bude ten HDD bootovatelny.

P.S.2. a preco je to tak zlozite? Lebo dementny skur***y microsoft neni za 25rokov schopny urobit normalny partition manager, co by zvladol kazdy studen 1-3.rocnika IT fakulty za tyzden. Mozes nakopat Billa Gatesa aj za mna.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny