Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na olympiadu v HD?

Česká televize bude poprvé v historii vysílat z olympijských her nepřetržitě ve vysokém rozlišení všechny přenosy, záznamy i záběry ze studií. "Vysílání ČT HD tak nabídne od 13. února do 1. března 2010 nejrozsáhlejší HD projekt v dějinách televizního vysílání v České republice," chlubí se na Kavčích horách.


HD vysílání České televize naladíte ze satelitu (družice Astra 1E na pozici 23,5° východně), přičemž musíte mít přístupovou kartu Skylink nebo CS Link. Kromě přístupové karty samozřejmě musíte mít i odpovídající přijímače, podporující HD rozlišení (satelitní set-top-box vyhovující standardu DVB-S MPEG-4 a HD ready/Full HD televizor).

Další možností je signál pozemního digitálního vysílání, konkrétně sítě číslo 4. Ta vysílá v Praze, Brně a Ostravě. Signál této sítě zpracují digitální televizory a set-top-boxy s podporou MPEG-4.

HD záběry bude možné sledovat také na speciálním webu České televize k olympijským hrám. "Olympijský speciál nabídne především vyspělou videosekci. Ta bude dostupná zdarma, s omezením na území České republiky. Bude skýtat živé vysílání a on-line archiv programů ČT2 i ČT4 a navíc přinese šest speciálních, ryze internetových kanálů s přímými přenosy z Vancouveru a Whistleru - to vše až v televizní kvalitě SD. Zcela unikátní pak bude možnost sledovat na webu také ČT HD, vysílání České televize ve vysokém rozlišení, a to v HD kvalitě 720p," podotýká Česká televize.

Zdroj ...
zoh2010.digizone.cz

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny