Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TC nebo Word přepisuje datum

Mám starší adresáře s různými soubory, taky DOC. Když některý ze souborů DOC v adresáři otevřu, přečtu, bez změny dokument jen zavřu, pak se změní datum adresáře na aktuelní. Datum souboru DOC zůstane původní. Jestliže je soubor v podadresáři, změní se datum podadresáře, adresáře ne. Způsobuje to Word 2003 nebo TC 7.50a? Jak tomu zabránit?

Předmět Autor Datum
Domnívám se, že "za to může" NTFS disk (??) Laicky: Při otevření *doc vznikne ve stejném adresáři j…
L-Core 18.02.2010 17:56
L-Core
ntfs umožňuje ke každému souboru/adresáři zaznamenat více časů pro různé operace, je to na dvě věci:…
lední brtník 18.02.2010 18:06
lední brtník
Hodnotu dword jsem změnil z (1) na (0), nic se nezměnilo. Pro lepší pocit ještě restart, stále beze…
Lubor 18.02.2010 18:26
Lubor
Nevypinaj si taketo veci ptz potom tie datumy poslednej zmeny u suborov nebudu fungovat vobec. Nemys…
MM.. 18.02.2010 18:39
MM..
Sposobuje to word tym ze pri otvoreni v zlozke s dokumentom vytvori docasny subor (skryty, mozes ho…
MM.. 18.02.2010 18:34
MM..
Hodnotu dword jsem v registru vrátil na původní. Beru tvoje varování vážně. Také jsem si dle odkazu…
Lubor 18.02.2010 21:33
Lubor
Word používám, protože se mi s ním pracuje dobře a dementní mi nepřipadá. :-? si asi jediny an svet…
MM.. 18.02.2010 21:36
MM..
I Microsoft Word Viewer 97 vytváří dočasný soubor v tom samém adresáři jako otevřený soubor doc. poslední
oval 18.02.2010 22:01
oval

Domnívám se, že "za to může" NTFS disk (??)

Laicky: Při otevření *doc vznikne ve stejném adresáři jakýsi temp soubor a tuto "změnu" v adresáři "vyhodnotí" adresář a změní svůj čas.

Zabránit? FAT32 disk, ale to je pravděpodobně nesmysl.

Sposobuje to word tym ze pri otvoreni v zlozke s dokumentom vytvori docasny subor (skryty, mozes ho vidiet ak mas v TC nastavene zobrazovat skryte subory). Konkretne sa jedna tusim o "Owner File", vid prislusnu sekciu 211632

Jasne ze potom sa datum poslednej zmeny u zlozky tiez aktualizuje na dnesny. Kazdy objekt v NTFS ma viac casov - datum vytvorenia, datum posl.zmeny, atd. Ty vidis datum posl.zmeny (da sa mozno prenastavit v TC neviem zhlavy).

Myslim ze sa s tym budes musiet zmierit, nechapem preco ti to robi problem, neni to ziaden problem. Ked ti to robi problem tak nepouzivaj dementny MSWORD ale nejaky program ktory nic do zlozky nezapisuje. Alebo na prezeranie pouzivaj len Word viewer (da sa stiahnut na MS webe) - ten snad nic zapisovat nebude (negarantujem ptz MS produkty sa snazim nepouzivat)

Hodnotu dword jsem v registru vrátil na původní. Beru tvoje varování vážně. Také jsem si dle odkazu početl o dočasných souborech. Dělám probírku a očistu za léta nahromaděných dat a původní datum složky považuji za užitečné. Přes TC vkládám původní datum adresáře, pokud dojde k jeho změně. Word používám, protože se mi s ním pracuje dobře a dementní mi nepřipadá.

Word používám, protože se mi s ním pracuje dobře a dementní mi nepřipadá.

:-? si asi jediny an svete (lebo vsetci ostatni uz zazili dokur**ne MS dokumenty a takmer infarkt ked mali robit s ver.2007, ..prip. rucna editacia vzorcov v exceli to je zazitok - hlavne klavesa <-, alebo neustale odklepavanie hlasok ze mi nesuhlasia zatvorky ked ich pridavam zprava apod, MS dementizmus..).
Potom preco sa stazujes ze ti meni datumy, ked neni dementny?

Mozes si skusit nejaky ten Office reader od MS a nastavit ten ako default na .doc. reader by nemal nic na disk zapisovat.

Alebo sa nezaoberaj datumom zlozky (to predsa nema vyznam), zaujimave su datumy u suborov. TC ma funkciu "synchronize" kde sa daju brat datumy suborov, prip. aj porovnavat podla obsahu, datumy u zloziek nikto nepozera.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru