Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Naladění programů na DVD rekordér

Ahoj, mám v pokoji malé LCD LG 19 a dostal jsem DVD rekordér LG RH387H (http://www.lge.com/hk/tv-audio-video/video/LG-RH38 7H.jsp) Propojil jsem je, ale na rekordéru mi nelze naladit programy, které jsou naladěné v televizi. Mám pocit, že naladím jen ty analogové. Např. mi vůbec nejde naladit ČT2. Znamená to, že bych musel mít rekordér s digitálním tunerem abych naladil i programy v digitálu? Díky za odpověď.

Předmět Autor Datum
Znamená to, že bych musel mít rekordér s digitálním tunerem abych naladil i programy v digitálu? s…
ajavar 26.02.2010 17:22
ajavar
Aha,v tomhle se fakt nevyznám. A šlo by to třeba tak,kdybych si koupil zvlášť nějaký obyčejný digitá…
malinda 02.03.2010 13:47
malinda
Tato věc má pouze analogový tuner,tudíž do něj žádným způsobem digitální signál nedostaneš.A i kdyby…
ajavar 02.03.2010 14:13
ajavar
Kamrád mi poradil toto:Pokud ma televize digi tuner ( jdou na ní digi programy ) tak přívod od antén…
malinda 03.03.2010 12:27
malinda
Čistě teoreticky by to takto možné bylo.No,ale já jsem takovéto harakiri nikdy nedělal..takže to z v…
ajavar 03.03.2010 13:56
ajavar
Blbost, kam na takový kraviny chodíte.
oval 03.03.2010 19:26
oval
Mas 2 moznosti: 1. prepojit rekorder s TV plnym (obojsmernym) Scartom, a v rekorderi nahravat to na…
MM.. 03.03.2010 19:40
MM..
Pro malinda. Pokud má tvoje LCD zn. LG vestavěný tuner pro DVB-T, nejprve bych vyzkoušel, zda konek…
pcfanda 03.03.2010 18:12
pcfanda
Takže na TV mám 2x SCART(u obou značka se šipkou dovnitř i ven), jeden označen ,,AV1(RGB)" a druhý j…
malinda 03.03.2010 20:23
malinda
Nemas skusat rozne propojovat, mas to prepojit raz a spravne, v navode to snad je napisane dostatocn…
MM.. 03.03.2010 20:37
MM..
Myslím,že už jsem na to přišel!! Díky moc všem a omlouvám se za způsobení případného bolehlavu nad m… poslední
malinda 03.03.2010 21:20
malinda

Tato věc má pouze analogový tuner,tudíž do něj žádným způsobem digitální signál nedostaneš.A i kdybys to nakrásně zkusil za použití nějakého set-top boxu,(možná!!by to i šlo,nevím),tak bys nahrával pouze to,na co by ses zrovna díval a nesměl bys set-top box přepnout.

Kamrád mi poradil toto:Pokud ma televize digi tuner ( jdou na ní digi programy ) tak přívod od antény rozbočit. Pak jeden přívod rovnou do tv a druhý do samostatného digi tuneru odtud do dvd a potom do tv bud scartem nebo hdmi. Měl by potom i na dvd jít naladit digi program.Při tomto zapojení lze např. sledovat tv a jiný kanál nahrávat na dvd. Je to blbost nebo to teoreticky může fungovat?

Mas 2 moznosti:
1. prepojit rekorder s TV plnym (obojsmernym) Scartom, a v rekorderi nahravat to na co sa divas v TV (t.j. v rekorderi nebvudes nic ladit len zapnes vstup zo scartu)
alebo
2. tak ako pises, kedze budes mat dalsi DVB-T settopbox tak na nom si naladis kanal ktory chces nahravat. Na TV mozes pozerat iny kanal.

Pro malinda.

Pokud má tvoje LCD zn. LG vestavěný tuner pro DVB-T, nejprve bych vyzkoušel, zda konektor SCART není vstupní i výstupní. Většina TV LG to tak má. To bych vyzkoušel tak, že bych propojil DVD rekorder kabelem s plně zapojeným SCARTem s TV, přičemž na DVD rekordéru bych zvolil ten ze SCART vstupů, který je současně vstupní i výstupní. Při správně zvoleném vstupu na rekordéru bych zkusil nahrát kanál naladěný na TV. Pokud TV nemá SCART vstupní a výstupní bude nutno pořídit si STB.
Pak bys nemusel signál z antény nijak rozbočovat , neboť STB většinou má tzv. anténní loop.To znamená, že signál z antény je průchozí do dalšího přístroje, v tomto případě do TV. Pouze by stačilo jiným kabelem propojit výstup signálu z STB koaxiálním kabelem s anténním vstupem TV. No a pak jen STB propojit SCARTovým kabelem s DVD rekordérem, správně navolit vstup na rekordéru a mělo by to chodit. V takovém případě by bylo možné jeden TV kanál sledovat na TV a jiný přes STB na rekordéru nahrávat. Kamarád co ti radil se asi vyjádřil nepřesně. V tom zapojení které ti uvedl na DVD rekordéru nic nenaladíš, pouze nahraješ videosignál přijatý STB.Ten budeš muset naladit.Chce to trochu laborovat. Přeji zdar.

Takže na TV mám 2x SCART(u obou značka se šipkou dovnitř i ven), jeden označen ,,AV1(RGB)" a druhý jen ,,AV2". Na DVD rekordéru mám také 2x SCART. Jeden je modrý s označením ,,AV2 DECODER" a druhý s označením ,,AV1". Nevím jesi sem to dobře pochopil...mám tedy zkusit různě propojovat tyto 4 SCARTY a zkoušet nahrávat signál naladěný na TV?

Nemas skusat rozne propojovat, mas to prepojit raz a spravne, v navode to snad je napisane dostatocne jasne ze ktory scart je na co. Tipujem na "AV1" a podla navodu si na rekorderi dialkovym ovladacom tlacitkom alebo v menu apod nastavis nech bere obraz z AV1. Mozno to budes nahravat naslepo, ptz nemoze TV zobrazovat aj TV kanal a aj obraz z rekordera naraz, samozrejme :)

Niektore slusne TV maju v menu moznost nastavit ze na Scart ide signal z tuneru (naposledy naladeny kanal) a ze samotna TV zobrazuje vstup z AV, takze citat NAVOD alebo prezret menu TV. Ak by to TV umoznovala tak potom by si to nenahraval naslepo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru