Předmět Autor Datum
Jestli ti stačí "černobílé" potisky, tak bych do Lightscribe šel. Mám vypalovačku LightScribe a akor…
marekdrtic 27.02.2010 10:42
marekdrtic
Před nedávnem jsem řešil podobné dilema, akorát s tím rozdílem, že jsem potřeboval řešit menší sérii… poslední
Craft 27.02.2010 15:48
Craft

Jestli ti stačí "černobílé" potisky, tak bych do Lightscribe šel. Mám vypalovačku LightScribe a akorát mi vadí, že když dám kvalitu na Best, tak proces vypálení obrázku trvá půl hodiny. S tiskárnou s potiskem se to asi srovnat nedá - mnohem rychlejší a barevné.

Před nedávnem jsem řešil podobné dilema, akorát s tím rozdílem, že jsem potřeboval řešit menší sérii potisku na CD, tak mě zajímala především cena a tady jednoznačně vyšel nejlépe tisk pomocí LightScribe i s cenou CD-R. Chtěl jsem ale externí vypalovačku s vlastním napájením (adpatér), protože jsou údajně o něco svižnější než při napájení přes USB. Je nesmysl pálit tady něco na nejlepší kvalitu. Všechno pálím pouze na střední kvalitu a je to naprosto dostačující, ale pouze text s menším symbolem a i tak to zabere 6,5 minuty. Chce to ale si trochu s předlohou vyhrát, jinak to můžeš pálit i hodinu :-)
A navíc to CD vypadá ve finále dosti efektně. Co mi ale vadí, že když dám pálit najednou více kopií, tak to nějak vypalovačka nezvládá a začne mršit CD, ale po jednom je to ok. Používám k tomu OEM verzi Nero, co byla součástí vypalovačky.
A pokud, tak nějakou od Samsungu, mají lepší reference na kvalitu.

Tisk papírové nálepky je na dvě věci. Pokud tiskneš inkoustem, stačí kapka vody a je to hned vidět. Pokud máš doma laserovku proč ne, ale zase ty papírové nálepky není taky žádná výhra a časem mají někdy tendenci se odlepovat nebo tvořit bubliny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru