Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace iTunes ve Vistách

13) nainstalovat iTunes na jiném počítači (s Windows XP), přenést všechny výsledné soubory, které se mi podařilo najít, na můj počítač a obejít tak instalaci. To jsem zkoušel dvakrát, poprvé jsem přenesl jen složku iTunes v Program Files, což bylo samozřejmě nedostatečné, po druhé jsem ale přenesl i QuickTime, Apple Software Update atd. a celou složku Apple Computer z Common Files. Zajímalo by mě, jestli tohle teoreticky může fungovat. Už teď vím, na co jsem zapomněl (třeba na AppData, a podívat se jinam by asi taky stálo za to), ale třeba je to prostě nemožné.

14) měnit místa instalace - kromě Program Files jsem zkoušel nechat iTunes instalovat se na disk D, do Dokumentů, Hudby atd.

Samozřejmostí je, že jsem zkoušel tohle všechno kombinovat a odstraněné položky jsem ještě smazal z Koše. Stejně jsem ale skoro pokaždé dostal tuhle hlášku:

"Error 1721. There is a problem with this Windows Installer package. A program required for this install to complete could not be run. Contact your support or package vendor."

Asi jednou nebo dvakrát se mi povedlo instalaci úspěšně dokončit, jenže to se po pokusu o spuštění iTunes.exe znova objevila Error 7. Několikrát jsem podle doporučení zkusil nejdřív nainstalovat samostatně QuickTime a až potom iTunes. Hláška o problému s Windows Installerem se objevila hned při instalaci QuickTime, ale jednou - byla to naprostá výjimka - se mi podařilo při "Rolling action back" a potom po klepnutí na "Finish" skutečně nainstalovat funkční QuickTime, který šlo normálně používat. Jakmile jsem k němu ale dostáhl iTunes, tak se objevila už zase neřešitelná chyba 1721, QuickTime to ale neovlivnilo a fungovalo dál. Tuhle funkční verzi jsem ale později zase smazal při dalších pokusech rozjet iTunes.

Problém určitě není v tom, že bych používal Service Pack 1 - zkoušel jsem vyčistit systém všemi těmihle způsoby a updatovat na SP2, iTunes ale zase nefungovalo, takže jsem se vrátil k bodu obnovy a dál jedu na SP1. Kvůli tomu si myslím, že i když Apple formálně žádá, abych se ujistil, že mám nejnovější verzi systému se všemi aktualizacemi, můj problém v tom není.

Je mi celkem jedno, jestli je chyba na straně Applu, nebo Microsoftu. Vypadá to spíš na to druhé, tu hlášku o problému s Windows Installerem vyhazuje víc programů a třeba Symantec nabízí dost radikální řešení, které mi ale přijde dělané spíše pro XP (tak pro začátek, nezjistil jsem, jak restartovat počítač tak, aby se spustil v režimu s pomocí příkazové řádky. Ve Vistě k něčemu takovému musím Windows neočekávaně ukončit, a to přece není to samé co restart).

Nemám iPhone ani iPod, takže iTunes pro mě není životně důležitá věc pro synchronizaci (dokonce i k tomu účelu konec konců existují alternativy). A protože v Česku si moc neužiju iTunes Store, využíval jsem a chci ten program využívat jen jako normální přehrávač a nástroj k vypalování, což asi spoustě lidí přijde trochu ujeté. Vím, že lze najít spoustu přehrávačů zadarmo, které jsou lépe vybavené, rychlejší a ke kterým lze dokonce dostáhnout i nějaké imitace Cover Flow atd. Teď už mám ale ze zprovoznění iTunes pomalu obsesi, zajímalo by mě, co normálnímu fungování může bránit. Ve vedlejším pokoji běží počítač s Windows XP SP3, na kterém lze iTunes úplně normálně instalovat a spustit - po smazání pomocí obyčejných Programů a funkcí dokonce opakovaně. To je něco, co mě provokuje ještě víc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny