Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Změna přípony u souboru v prezentaci

Prezentace v XnView je totiž velmi malá, což je pro posílání fotek skvělé. Fotky se nemusí v dávkové konverzaci zmenšovat.
fotky ve formátu jpg jde (bez změny rozměrů) datově zmenšit jedině zvýšením komprese, což vede k další degeneraci fotky viditelnou ztrátou detailů - a nenapadá mě, kdo by byl zvědavý na 500 rozmazaných fotek.
ale ani to nemá smysl - vsadím se že xnview pro sld-slideshow skutečně ty fotky sám zmenšuje, protože pro prezentaci se používá monitor/projektor s typickým rozlišením cca 1200x1000 bodů - a 3-10mpx fotky v prezentaci nemají žádný smysl - na monitor se nevejdou. proto je výsledný soubor "překvapivě" malý. (jen pro tvé známé nekompatibilní)
ale zmenšení souborů nezařídí žádná geniální přípona, neexistuje žádná zázračnější komprimace, na to zapomeň.

nevím jestli xnview umí .sld zpět rozpárat, případně dát snímek "kopírovat do schránky" nebo "uložit jako" - tam bys viděl co vlastně výsledek obsahuje.

čili buď budeš známé kromě fotek v jednom zazipovaném souboru obtěžovat ještě přibaleným prohlížečem - 3.5mb xnview-win-small verzí.
nebo se na prezentace vykašleš, necháš fotky dávkově zmenšit na "monitorovou" velikost v xnview či irfanview (640x480bodů je až až), a pošleš jim to v jednom .zipu, bez zbytečné prezentace.
balík .zip umí windows otevřít bez dalších doplňků.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny