Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Photoshop-resize obrázků

Potřebuji změnit nikoliv rozměr jpg souborů..
Rozměr zachovat nepotřebuji..
jsi srozumitelnost sama (tu patří nějaký smajlík)

3mb jpg fotka musí pocházet z nějaké hrůzy, to musí být snad plné rozlišení z 10mpx foťáku, něco jako 4.000x2.500 bodů.
ale požadované dost šílené datové zmenšení znamená, že z toho netiskneš plakát nebo luxusní A4 fotku na křídový papír, ale to chceš někam poslat - čili že si to někdo bude prohlížet na monitoru. ty mívají dnes nejčastěji rozlišení zhruba 1200x800 bodů (ntb), vyjímečně až 1600x1200bodů. to je typicky 1mpx, extrémně nanejvýš 2 mpx.
tvoje původní fotka by se na takový monitor vešla zhruba 9x, čili posíláš obrovský soubor, který si pro prohlížení stejně musí někdo zmenšit na max 33%. nejsi ty náhodou sekretářka a blond - ty zásadně zmenšují fotky ve wordu - a ještě nikdy si nevšimly, že velikost souboru je stále stejná.

změnit rozměry na cílovou velikost umí dávkově kdejaký soft. jen pro úplnost: do jiného adresáře nebo s upraveným názvem, aď nepřijdeš o originální soubory.

jít "zázračnou" cestou zvýšení jpeg-komprese, kam až táhlo photoshopu dovolí, by znamenalo tak drastickou degeneraci kvality, že původní obrovské rozměry originální fotky ztratí jakýkoli smysl.

pozn.: jinak jsem předpokládal jakousi inteligenci - to znamená že tě nepodezřívám že máš původní fotku v .bmp formátu, a řešíš problém jak to zmenšit. to už by bylo na úplně jinou poradnu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny