Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi - mam podezření že se soused na mě připojuje

WPA se podaří prolomit jen slovníkovým útokem
Cituji z LUPY:
Na tokijské bezpečnostní konferenci PacSec se Eric Tews a Martin Beck chystají předvést prý snadné prolomení šifrovací technologie WPA, která se dnes těší v bezdrátových sítích značné oblibě a všeobecně je pokládána za výrazně bezpečnější než WEP. Pro úspěšné překonání WPA prý není nutný žádný závratný výpočetní výkon. Potenciální útočník se podle zmíněných pánů obejde bez superpočítačů nebo botnetové sítě. Na prolomení údajně stačí patnáct minut práce. Kromě čtení přenášeních dat je možné i probíhající komunikaci podvrhnout prolomením protokolu TKIP. Novější WPA2 však zatím prolomena nebyla.

... a za pul roku jiz stacila pro TKIP 1 minutka:
Japonští výzkumníci techniku Erica Tewse a Martina Becka vylepšili. Toshihiro Ohigashi z Hiroshima University a Masakatu Morii z Kobe University dovedou prolomit toto stále ještě dosti používaného zabezpečení během pouhé jedné minuty. Není však nutné panikařit. WPA v kombinaci s AES (Advanced Encryption Standard) se zatím takto prolomit nedaří. Stejně tak by nadále měli být v bezpečí sítě zabezpečené pomocí WPA2, ať už s TKIP nebo AES.

Takze pokud WPA, tak s AES. Osobne stejne doporucuji WPA2.

PS: faktem zustava, jednalo-li se o skutecne prolomeni (zname novinare a prekladatele) nebo jen podvrzeni komunikace. Spis mam pocit, ze to druhe. I tak ma predchozi rada plati dal. ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny