Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový notebook - jaký

No, pokud chceš spíše výkonný notebook, chyba to nebude, navíc má NBD záruku na dva roky (dělal jsem pořádek v compu, našel staré video z časopisu, nebo z kama, "jak probíhá NBD oprava technikem na místě"). Sice i NBD záruka se stane "trapnou záležitostí", pokud servisman přijede i po čtvrté ke stejnému booku během několika málo měsíců, a vy už začnete mít pocit, že si ten strojek už "kazíte" sám, nebo vymýšlíte, pak už se nechce do servisu na popáté ani volat (ale i to se stává v lepší rodině...).

Jen podotknu, že na přednášky atp. není extra vhodný, tyto modely umí být i v nezátěži celkem hlučné, ač tento konkrétní s Core i7 a HD 5470, minimálně z recenzí, v tomto duchu neznám. "Jednodušší" verze s Core i5 a HD 4570 se bez zátěže pohybuje v rozmezí 31,2-34,3 dB (bez zátěže je už 34 dB dost, takže tichý provoz - na to není dělaný), v zátěži 44.8-45.4 dB, což je pak masakr (sedět u toho tak blízko). A 1558 s integrovanou grafikou - dle notebookcheck.com, byla/je úplně mimo, bez zátěže od 35dB... Tichý notebook by měl mít ideálně bez zátěže tak max. cca do 30/31 dB. Ale to jen tak bokem - pro představu. Z druhé strany asi toto nebudeš moc řešit, pokud chceš hodně výkonný (výkonný a tichý umí málokdo, ale sem tam i takové jsou...).

Co se týče výdrže - bude záležet s jakou baterkou bude, zdali 6-článkovou (ta je uvedena v popisu), nebo 9-článkovou. S 6-ti odhaduji, opět spíš dle testů, tak max. 4 hodiny bez zátěže a bez WLAN. S používáním netu tak 2,5 hod. pokud budu optimista, ale jak píši, jen hádám u tohoto modelu s Core i7.

Tziky rozumně podotýká, že notebook je dobré pořídit s ohledem na konkrétní potřeby - vybrat vhodný, či rozumný kompromis (kvalita šasi, rozměry, váha, výdrž, hlučnost, záruka atd.).

Edit: tu výdrž jsem asi nadsadil i jako optimista.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny