Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Monitorovanie sťahovaných dát v sieti .

Dobrý deň

Popis problému :
Na internáte máme zdieľanú rýchlosť pripojenia internetu 15Mbit/sec, nieje to moc internát je síce malý cca 100 ľudí ale v poslednej dobe začal ísť počas dňa skoro 0 rýchlosťou a v noci keď by mali všetci spať takisto nejde bohvieako. Už viacero ľudí sa bolo sťažovať u správcu internátu ale ten o ničom nevie a správcu siete my nemáme na internáte a správca internátu s tým nič robiť nevie alebo nechce.

Ako som to riešil:
Hľadal som včera na nejakých druhotriednych fórach nejakú pomoc, dostal som sa k programom ktoré mi zistia Ip adresy pripojených uživateľoch v sieti lan pretože všetci sme tu spojený ako lan medzi sebou, ďalej dokážu určiť mac adresu, uživateľské meno a pracovnú skupinu.
Ok zsitil som že v noci je pripojených 12pc a mám ich Ip adresy a aj názvy pc.. ale to nič nedokazuje.

Čo hľadám :
Hľadám program ktorý by dokázal zistiť prevádzku na sieti alebo niečo také koľko aká Ip adresa naťahala z internetu dát či už cez torrenty alebo cez rapidshare alebo akokoľvek inak. Nejde mi o to čo sťahujú ale ako veľa toho sťahujú.
V podstate mi ide iba o zaklopanie na jeho dvere a jasné vysvetlenieô toho prečo má zvyšok uživateľov pripojenia namiesto internetu veľké H a malé o

Čo nemôžem :
Nie som správca siete a nemôžem tak nijak inak pripojiť na túto sieť len prostredníctvom kábla.
Nemám žiadne práva a ani nič. Som radový člen siete lan.


Ďakujem za akýkoľvek typ na programik ktorý by toto monitoroval. ( dúfam že taký existuje )

Dik za odpovede.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny