Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem IP kamerový systém, zhodnocení

Zdravím, chtěl bych Vás požádat o ohodnocení následujícího návrhu ip kamerového systému, v podstatě se jedná o 4 IP kamery, které by svůj záznam obrazu ukládaly na síťový disk.
kamery:
3x i4wifi.cz
1x i4wifi.cz

jako síťový disk bych využil např.: zyxel-nsa-210-d158569.htm s 1 TB HDD.

záznam se asi nebude provádět 24 hodin, alespoň ne ze všech kamer, asi bude stačit cca. 1fps v lepší kvalitě než větší fps v horší kvalitě. Kamery bych chtěl napájet po POE.
Kamery live dostupné přímo, nebo by na NAS serveru byla web. stránka, kde by byly odkazy na jednotlivé kamery, ať si to uživatel nemusí pamatovat. No a uložený stream by se pak případně pouštěl z NAS serveru, pravděpodobně jen z lokální sítě.
Ptám se, bude to fungovat? Co místo na disku? Když bychom použili obraz 1280x1024 bodů 1fps x 4 kamery v průměru každá kamera 12hod. denně, při možnosti použít kodeky MPEG4, MJPEG a H.264 Těším se na připomínky. díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Omlouvám se, že jsem nereagoval, byl jsem na víkend mimo internet. No jedná se o autodílnu, velikost…
Doly 21.03.2010 22:25
Doly
kamery (v tomto případě analogové) vyber podle toho, kam je budeš nasazovat, pokud to bude ven, měly… poslední
touchwood 22.03.2010 11:57
touchwood

Omlouvám se, že jsem nereagoval, byl jsem na víkend mimo internet.
No jedná se o autodílnu, velikost cca 20x10m a je tam trošku problém se zaměstnanci, takže je třeba monitorovat po dobu pracovní doby cca 8-16hod provoz v servisu. Servis má nyní instalováno zapezpečení (alarm), ale nastavit kamery tak, aby například o víkendu a přes noc nahrávaly na základě pohybu by bylo asi fajn jako doplnění. Hala je vysoká cca 5m, takže když budou kamery instalovány u stropu, tak budou mít celkem "výhled". Na monitorování haly se přemýšlelo o 2kamerách, uvažovaly jsme nad kamerou pro kancelář, která je "přilepená" na halu. A k tomu jednu kameru venkovní, kde je parkoviště a parkují tam auta zákazníků. takže systém pro 4 kamery by byl dostatečný. Rozpočet je tak 30tis. ušetřit třeba 5tis asi není tak důležité, když už se to dělá, tak ať to stojí za to. Se zapojením a konfigurací problém mít nebudu, ale pokud mi pomůžete vybrat zařízení, tak Vám budu vděčný.

co např. toto (z výše uvedeného odkazu)
http://www.kamerove-systemy-cctv.cz/2-ryk-9220vga- digitalni-videorekorder-h-264-pro-4-kamery-lan-int ernet-3g-gprs-vga.html
ale jaké kamery k tomu byste doporučili?
ještě jednou díky.

kamery (v tomto případě analogové) vyber podle toho, kam je budeš nasazovat, pokud to bude ven, měly by být pro venkovní prostředí (nebo s krytem), světelnost, infra-funkce, optiku, čb/barva apod. musíš vědět ty, podle orientace kamery, slunce, veř. osvětlení apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru