Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spustenie 32b aplikacie v 64b OS s hw ochranou

Zase raz riesim chu**vinu. Zakaznik si objednal novy nb, vsetko ok, spokojny a zrazu po par dnoch hlasi problem. Pokusal sa tam napratat nejaky program, ktory pre nich vyrobil akysi neochotny typek (nechotny riesit akykolvek problem). Program si totizto pri spusteni vyzaduje vlozeny hw kluc (HASP HL 3.25) a predpokladam, ze je problem s ovladacmi, hoci si ich win7 stiahol a sprane nainstaloval z win update. Napriek tomu pri pokuse spustit program dostanem hlasku "Ovladac pro klic nebyl nalezene (-100)".
Da sa nieco spravit okrem pokusu spustit na stroji Windows XP virtual machine a tam emulovat 32bit?
Vyrobca programu odmieta spolupracovat, navyse hw kluce mu dodaval niekto iny, takze je podla mna z toho blby, este som premyslal, ze skusim decompilovat exac na obidenie volania hw ochrany, ale to by bolo na dlho a dlhe lakte a ja musim mat zajtra rano riesenie.
Ak zlyha XPM mam v zalohe este reinstall 32b verzie, ale moc sa mi do toho nechce a navyse si koledujem o problemy s opatovnou reaktivaciou 64b verzie na inom stroji (ktovi, co zafunguje 3x a dost;o)).

Předmět Autor Datum
64bit OS musi mat 64bit ovladac. Ked ten program pouziva nejaky svoj ovladac na pristup ku klucu, ta…
MM.. 22.03.2010 17:02
MM..
Negarantujem ale skus http://www.aladdin.com/support/hasp-srm/enduser.as px tam to runtime je aj pre…
MM.. 22.03.2010 17:07
MM..
Toto som nasiel samozrejme aj ja, ale pisal som, ze win7 si sam nasiel ovladac cez update a instalov…
fleg 22.03.2010 18:51
fleg
No, ja by som skusil to co som dal link, ale ked som to stiahol a precital si to readme HTML v tom,…
MM.. 22.03.2010 18:54
MM..
Ze som sa ja lepsie neucil a nenaucil sa poriadne programovat. Stavim sa, ze je tam nejaky blby jump…
fleg 22.03.2010 20:25
fleg
jeden jump tam podla mna nebude, ono to je zvycajne dost zabezpecene. Jeden jump nebol ani v r.1990,…
MM.. 22.03.2010 21:44
MM..
Jeden jump napr pouziva(l) Total commander, ktory som si schvalne skusil pred par dnami "hacknut" a…
fleg 22.03.2010 22:01
fleg
TC funguje aj bez kupenia (klik na button) snad myslim ze dodnes, takze myslim ze o nejaku ochranu m… poslední
MM.. 22.03.2010 22:07
MM..
vyskúšaj ešte 64-bit licence manager server zo stránok alladin,tak to rieši napr.canopus pre staré p…
audax 22.03.2010 20:25
audax

64bit OS musi mat 64bit ovladac. Ked ten program pouziva nejaky svoj ovladac na pristup ku klucu, tak vyrobca programu musi urobit 64bit ovladac, inac zahlasi hlasku neni ovladac, co je logicke.

P.S. mozno by bolo dobre preskumat ze co konkretne chce ten SW instalovat za ovladac, a skusit pohladat ci neni 64bit verzia ovladaca, ak ten kluc je nejaky standardny tak mozno je.

Toto som nasiel samozrejme aj ja, ale pisal som, ze win7 si sam nasiel ovladac cez update a instaloval a zahlasil mi, ze hw je pripraveny na pouzitie (z toho usudzujem, ze je vsetko korektne instalovane a pripravene na pouzitie). Problem teda vidim v tom, ze sw nie je schopny komunikovat so 64bit ovladacom hw kluca(?).
Sere ma celej veci pristup takychto idiotov, ktori vyrobia sw, ale absolutne seru na podporu. Uz som s nim raz riesil problem, ked po aktualizacii thunderbirdu odmietal program posielat maily cez thunderbird a debilko sa na to vysral a musel som dowgradovat thunderbird kvoli nemu na niekolkych pc.

No, ja by som skusil to co som dal link, ale ked som to stiahol a precital si to readme HTML v tom, tak tam pisu aj tak ze sa nema kombinovat 32bit program a 64bit ovladac, lebo ked sa potom kdesi cosi neukonci skorej tak sa stratia data ci co, bomba to je to co clovek chce :-) Najlepsie urobi ked si tam da 32bit Win, no, je to naprd. Nech ta potom nebude nahanat ze sa mu stratili data za milion eur, v tej 64bit hovadine :-)

Ze som sa ja lepsie neucil a nenaucil sa poriadne programovat. Stavim sa, ze je tam nejaky blby jump, ktory kontroluje vlozenie hw kluca a staci ho vynulovat alebo mu podsunut 1 namiesto 0 a bolo by po probleme.
XP mode nic nevyriesil, skusim este zajtra reinstall programu vo virtual pc, skusal som ho spustat z instalacie na win7 a stale rovnaka chyba. Pritom virtual pc nehlasi ziadnu chybu a kluc pripoji bez problemov.

jeden jump tam podla mna nebude, ono to je zvycajne dost zabezpecene. Jeden jump nebol ani v r.1990, ale odrbal som jedneho parchanta speci licencnym cislom ktore nepotrebovalo HW kluc (psst :) zrejme pre corporate licenciu, ale bol kupeny ten SW takze nic nelegalne :-) No len proste bolo to treba nejak poriesit uz neviem preco :-)

Skus tam hento oficialne z toho webu stiahnut. To co si najde Win7 samo - tomu snad neveri ani ten kto "hladanie ovladacov" v MS programoval, ze to je spravne a aktualne :-)

Jeden jump napr pouziva(l) Total commander, ktory som si schvalne skusil pred par dnami "hacknut" a ono to funguje. Podla urovne komunikacie s danou firmou mam poci, ze zabezpeceniu venovali rovnako velku plochu ako tvorca TC (ktory vsadil na to, ze jeho sw je tak kvalitny, ze si ho ludia proste kupia, cize sa vykaslal na ochranu takmer uplne).

TC funguje aj bez kupenia (klik na button) snad myslim ze dodnes, takze myslim ze o nejaku ochranu mu ani neslo (autor TC je dostatocne inteligentny na to aby vedel ze to nema vyznam - SW sa chranit "softwarovo" neda (jedina teoreticky ucinna ochrana by bola keby v nejakom HW bol kus toho programu, ktory by sa ale nedal nijak z toho HW vycitat a ktory by nejak dolezitym sposobom spracovaval data :). V MS su magori tak sa o "ochranu" snazia uz 30rokov a furt im to dajak nevychadza akurat nasieraju platiacich userov, a hekerom to krasne pise ze "mate legalny OS" aj ked nemaju, lol, no co uz :)
P.S. Vid aj co pise nizsie, tam na tom webe je kopec SW mozno sa nieco bude dat pouzit aby sa to rozbehalo pod 64bit.

vyskúšaj ešte 64-bit licence manager server zo stránok alladin,tak to rieši napr.canopus pre staré programy,ktoré idú pod 64-bit vista/win7 spustiť len v mode kompatibility a používajú rovnaký alladin systém,licence server vytvorí softwarovú medzivrstvu medzi programom a hw klúčom a uloží pri štarte konfiguráciu a licenciu do klúča
hasp.aspx

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru