Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Software pro T39m

Ahoj, nemate nekdo telefon T39 nebo R520 ci neco podobneho? Po preinstalaci OS nejsem ani za prase schopen ten Ericssonacky Communications Suite (at uz z CD, nebo novy z webu) rozchodit. Vubec to nenajde telefon. Mam ho pripojeny originalnim Ericsson kabelem ke COM1. Diagnostika modemu v tom telefonu po propojeni k PC ukazuje ze je vse OK - propojeni je tedy funkcni.
Potrebuju si jen zazalohovat kontakty... ale zadny alternativni soft nenachazim... Poradite prosim?

Předmět Autor Datum
prvně bych se podíval do správce zařízení máš tam virtuální com port ? On test diagnostiky modemu te…
cody 08.03.2006 21:57
cody
Hmmm... pribyl mi tam "Infrared Virtual COM port (COM3)" - a to i pres to, ze se pripojuju pouze kab…
Moas 08.03.2006 22:20
Moas
A jeste jednu polozku tam vidim - "IrBridge Kernel-Level Interface". Ta je ale s ikonkou velkeho zlu…
Moas 08.03.2006 22:22
Moas
nenech se splést že to píše infrared to je správně. Ale teď jde o to kolik máš ve správci těch comů…
cody 08.03.2006 22:41
cody
Ve spravci mam pouze COM1, COM2 (to jsou fyzicke COMy ktere ma deska vyvedene) a pak ten jeden virtu…
Moas 09.03.2006 07:22
Moas
nenapadá mne možnost jak to otestovat bez toho telefonu. Ten sw ti vlastně vytvoří nový hw a ovladač…
cody 09.03.2006 10:57
cody
Tak jsem zkusil ten software ve free verzi. Komunikaci s telefonem uspesne navazal, ale neni schopen…
Moas 09.03.2006 19:29
Moas
Jestli ti to připojení telefonu/modemu neblokuje připojení programu. Ten program to pak nemusí najít…
Dale Cooper 08.03.2006 22:04
Dale Cooper
No ono po defaultni instalaci tam ten modem neni vubec. Az po extra doinstalovani z CD se objevi v C…
Moas 08.03.2006 22:21
Moas
kdysi jsem zkousel pro R320, nez umrel :-( floAts mobile agent 3,66 MB GPL Windows 9x, 2000, XP
ancer 09.03.2006 09:55
ancer
Uz jsem chtel jasat... tenhle soft nasel mou T39 na COM1 a po stisku "refresh" se jal synchronizovat…
Moas 09.03.2006 19:12
Moas
ach jo já už teda nevím :-(, ještě bych to zkusil přes infraport, tam se dá nastavit rychlost přenos…
cody 09.03.2006 22:01
cody
Odpocivat nebude:-) - ja uz se s tim moril pred mesicem a neslo mi to, ale pricital jsem to zmutovan…
Moas 09.03.2006 22:35
Moas
Tak jsem to zkusil s infraportem, ale chova se to uplne stejne (a nezalezi na tom, jestli omezim ryc… poslední
Moas 13.03.2006 18:00
Moas

nenech se splést že to píše infrared to je správně. Ale teď jde o to kolik máš ve správci těch comů které nevíš na co jsou. Máš tam zřejmě kolizi kdy dvě zařízení používají stejné přerušeni tak jak psal kolega. Odeber všechny virtuální com porty odinstaluj sw a z cd prvně naistaluj rozhraní virtuálního comportu na test by měl ukázat, že je telefon připojen. Ale netestuj modem ten s tím nemá nic společného ten testuje AT příkazy. Tenhle sw neznám, co to to nabídne při instalaci ? "Chcete se připojovat přes IRDA nebo com" dá ti vybrat nebo to testne sám, jestli máš IRDA aktivní nebo mu něco visí na comu ? Nebo automaticky vytvoří v e správci obě položky ? Od toho musíš začít.

Ve spravci mam pouze COM1, COM2 (to jsou fyzicke COMy ktere ma deska vyvedene) a pak ten jeden virtualni co vznikl pri instalaci softu pro telefon.
Ten software byl dodan na CD a po vlozeni toho CD vybehne autorun s odkazy na nejake dokumenty a je tam pouze jedina polozka, kde se da neco nainstalovat, a sice " Install Ericsson Communications Suite". Behem instalace to vubec nenabidne, jestli se chci pripojovat pres IrDA nebo kabel nebo bluetooth (T39 vsechno ma), akorat si muzu vybrat, co nainstalovat za komponenty (ale primo virtual comport tam neni, jsou tam jen ruzne managery a add-ony pro Outlook).
Muzu nejak otestovat, jestli je k COM3 pripojene nejake zarizeni, aniz bych vyuzival ten Ericsson software?

Diky za rady!

nenapadá mne možnost jak to otestovat bez toho telefonu. Ten sw ti vlastně vytvoří nový hw a ovladače jsou napsané pro něj, tudíž jiné zařízení s tím nebudou kompatibilní (jediné co jde dát vyhledat nový hw ale někdy to bez naistalovaného rozhraní nejde rozpoznat, nevím jak se na to xp budou tvářit). Chtěl jsem ti navrhnout na vyzkoušení univerzál www.apds.cz jenže ten ve free verzi pracuje většinou jen se sim a na adresář v paměti mobilu se asi nedostaneš. Ten tvůj sw tedy asi instaluje rozhraní pro všechny druhy připojení mobilu ale určitě je tam někde nastavení jakým typem spojení bude komunikovat (buď auto nebo musíš vybrat typ). Sice stupidní dotaz ale zkoušel jsi to na oba comy ? Už se mi stalo, že byl virtální com na 1 (byla tam myš) místo 2. Při té instalaci máš zapojen mobil do comu aby jej případně mohl identifikovat ? Ve správci zařízení nesmíš mít žádné vykříčníky (krom nepřipojených periferií jako zipka apod.) a zkontrolovat pokud je tam konflikt tak s kterým dalším zařízením. Psal jsi, že ti to nejede s původním ani staženým sw . Odinstaloval jsi korektně ten starý nebo rovnou nahrál nový ? V tom by totiž mohl být ten problém, 2 x virtuální com využívající stejné přerušení. Dost čato při odinstalování sw zůstavá "virtuální hw" zachován a pak se to bije mezi sebou.

Tak jsem zkusil ten software ve free verzi. Komunikaci s telefonem uspesne navazal, ale neni schopen z nej precist lautr nic. Ani vyrobce, ani model, ani revizi software. Ani jediny kontakt, ani jedinou SMS. Pricemz prokazatelne mam neco v pameti telefonu a neco na SIM.
Zkusil jsem to jeste na uplne jinem pocitaci a se stejnym vysledkem. Mam pocit, ze v tom telefonu neco umrelo. Pravda je ze uz jsem ho kdysi spravoval (nefungovaly vibrace), ale nejak si nejsem vedom toho, ze bych uvnitr zapomnel nejaky nastroj nebo tak...:)). Jinak to odstranovani virtualnich portu jsem zkousel. Soft odinstalovaval. Uz nevim...

Jestli ti to připojení telefonu/modemu neblokuje připojení programu. Ten program to pak nemusí najít. Zkus ten modem ve správci zařízení vyhodit; při nejhorším ti tam zase po odpojení a opětovném připojení event. restartu zase vleze. Já měl nokie (6310i, 7110, 9210, 8850, 8210, 6100) přes infra i kábl (to tu 9210) a takový problém jsem neměl.

Uz jsem chtel jasat... tenhle soft nasel mou T39 na COM1 a po stisku "refresh" se jal synchronizovat, lec jakmile dosel asi do poloviny k polozce "Checking Voice Support", tak tam zamrznul a v systray asi za pul minuty vybehla bublina "FMA not connected":.(
Ze by telefon umrel? Prece jenom je to dedecek...

ach jo já už teda nevím :-(, ještě bych to zkusil přes infraport, tam se dá nastavit rychlost přenosu dat. Měl jsem jednu Nokii (jiný stejný model byl ok) , která za boha nešla přes kabel a infra ok na nižší rychlost. Už mi došly nápady musel bych to mít na stole. Nech ho odpočnout a zkus to znova. Mě umřela jednou S65 (samozřejmě všichni pravidelně zálohujeme že :-D ) ale za tři dni se mi podařila nahodit a data přetáhnout. Ovšem pak zkolabovala, výměna za nový kus a opět po 1/2 roce začíná blbnout 3-[ .

Odpocivat nebude:-) - ja uz se s tim moril pred mesicem a neslo mi to, ale pricital jsem to zmutovanym XP co jsem mel. Ted mam cerstvou instalaci, a nic. Zkusim ten infrak nekde sehnat a uvidime. Zalohu kontaktu sice mam, ale ted se mi dostalo do ruky asi tricet novych ktere bych tam chtel naimportovat - a zda se, ze to bude rucni prace. No uvidime. Kazdopadne diky za support, dam vedet, jak to pokrocilo, az to pokroci...:-)

Tak jsem to zkusil s infraportem, ale chova se to uplne stejne (a nezalezi na tom, jestli omezim rychlost na 9600b nebo jedu standardnich 115200b. Telefon je nalezen, identifikuje se spravne jako T39, ale uz neni mozne ZADNYM softem vytahnout udaje z kontaktu, nacist SMS nebo podrobnejsi info o telefonu.
Takze startuju Calc a jdu vypisovat rucne. :( Zda se ze se mi telefon snazi neco naznacit::)

Dekuji vsem za tipy, rady a napady, ktere meli.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru