Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem [AS 3.0] přístup k nadřazeným proměnným

Zdravím, měl bych takový dotaz ohledně actionsriptu 3.0. Na prvním snímku hlavní časové osy si definuju proměnnou třeba var cislo:int = 10. Pak na scénu vložím nějaký movieclip a je možné z tohoto movieclipu přistupovat k proměnné cislo na hlavním snímku? Zkoušel jsem to přes root,parent,stage ale pořád mně to píše chybu 1119. Nejspíš je to úplně primitivní, ale díky všem za případnou odpověď.

Předmět Autor Datum
Nerobim s tym ale kazde vyvojove prostredie ma svoju reference a je zvycajne velmi podrobne. Ked chc… poslední
MM.. 23.03.2010 15:35
MM..

Nerobim s tym ale kazde vyvojove prostredie ma svoju reference a je zvycajne velmi podrobne. Ked chces v tom programovat obrazkovo, tak kapitola
//edit sorry blby link som dal, toto som chcel: http://livedocs.adobe.com/flex/3/html/05_Display_P rogramming_02.html#152593
tam je citania dost. Vpodstate mas problem ten ze kazdy ten tvoj objekt je objekt nejakej triedy (class) tak bud si ten int definujes ako property toho classu, public (a potom pristupujes ako meno objektu . property), alebo si tu premennu zadefinuj v global classe (main class of SWF file) a nie v snimku. Apod.
P.S. v tom AS sa da programovat aj normalne textovo tam budes mat plnu textovu kontrolu nad tym ze kde jaky class/objekt vytvaras a jaky to ma variable scope.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru