Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s připojením monitoru k ntb

Ahoj, mám pro mě neřešitelný problém, a to s připojením lcd monitoru k notebooku. ntb má prasklou téměř celou obrazovku, chci k němu tedy připojit lcd (samsung ''22), ovšem to se nedaří. Připjení je přes vga (ntb jiné nemá), v ntb je grafika Ati rad. 1270. Notebook má po zformátování visty. Kdykoliv připojím monitor, tak naběhne asi na sekundu, pak zhasne, po cca 5-ti sekundách zase na sekundu naběhne a tak pořád dokola. Zkoušel jsem ruůzné ovladače grafiky, novou instalaci vist, různý rozlišení a nic. NTB normálně pracuje a na zbytku jeho displeje je vidět, že zobrazuje normálně. Jinak je zajímavý, že když instaluju visty přes externí monitor, tak je to ok, po nahrání ovladačů taky, ale po následném restartu nebu vypnutí už následují popsané broblémy. Díky za každou radu!

Předmět Autor Datum
Pozrel si do manuálu k notebooku ? NTB mávajú klávesovú skratku na ovládanie monitorov , obvylá je F…
Joseph 23.03.2010 18:16
Joseph
V ovladacoch grafiky vo Win (resp. vista a vyssie v pravy klik na plochu - vlastnosti) si nastav vys…
MM.. 23.03.2010 18:16
MM..
Ovládání monitorů jsem samozřejmě zkoušel, jak z nastavení, tak přes zkratku ( tady fn+F2 - ntb - MS…
Jordy 23.03.2010 19:36
Jordy
Tie ovladace tam davas evidnentne nespravne, ked to bez nich funguje (aj po restarte?). Mas najprv p…
MM.. 23.03.2010 20:39
MM..
Všetky tie fcie - na Fn+X (aj funkcia udržovania inej, rôznej rozlišovačky a nerozhádzania ikon po i…
modra nie vzdy dobra 24.03.2010 05:58
modra nie vzdy dobra
Ale prosimta netrep. Prepinanie na notebooku (a aj vsetky Fn+neco) spracovava embedded controller (u…
MM.. 24.03.2010 13:27
MM..
Mrzí ma, že musím čítať také slová, ako: "netrep". V živote mi to nikto nepovedal. Zrejme, ak by sme…
modra nie vzdy dobra 24.03.2010 15:11
modra nie vzdy dobra
Clovece ja tie veci 10rokov programujem tak snad viem co programujem, neprogramujem to v stave psych… poslední
MM.. 24.03.2010 15:18
MM..

V ovladacoch grafiky vo Win (resp. vista a vyssie v pravy klik na plochu - vlastnosti) si nastav vystup len na externy monitor, a ten si nastav aj ako primarny. Restart.
To iste by sa malo dat dosiahnut klavesovou kombinaciou Fn+neco, urcenou na prepinanie monitora. Vid navod k svojmu tajnemu notebooku.

P.S. a mal by si napisat jake ovladace tam nahravas (pouzivat vyhradne ovladace z webu vyrobcu notebooku, a nie z webu ATI)

Ovládání monitorů jsem samozřejmě zkoušel, jak z nastavení, tak přes zkratku ( tady fn+F2 - ntb - MSI ER 710X)), bezvýsledně. Ovladače ke grafice jsem primárně instaloval dodávané s ntb, pak i další z netu, stejný výsledek.

Tie ovladace tam davas evidnentne nespravne, ked to bez nich funguje (aj po restarte?). Mas najprv pouzit vyhradne ovladac z www.msi.com.tw

Mozes skusit zavret veko NB (alebo aspon zopnut spinac veka) potom notebooky automaticky vypinaju LCD a jediny display je externy a urcite zapnuty bude. Ak nie tak mas nejaky problem mozno s kablom k monitora, alebo je vadna uz aj elektronika v notebooku (ten boxer do NB asi nezlomil len display notebooku ale aj nieco viac)

Všetky tie fcie - na Fn+X (aj funkcia udržovania inej, rôznej rozlišovačky a nerozhádzania ikon po ich prepnutí - sú spúšťané programami výrobcu,
ktoré, ak v StartUpe deaktivuješ, resp. vymažeš - prídeš o ne.
Sú to tak dve-tri položky v StartUpe, ktoré - ak chceš využívať prepínanie: CRT, CRT+NB, NB - musíš zachovať.
Musia byť aktívne.

Ale prosimta netrep. Prepinanie na notebooku (a aj vsetky Fn+neco) spracovava embedded controller (uController s vlastnym firmware) v sucinnosti s ACPI (Windows) a ovladacom (napr. ovladac grafiky). Aplikacia tam nefiguruje ziadna. Dokonca vacsina Fn+neco funguje aj v DOSe, tam spolupracuje Embedded Controller a (VGA) BIOS.

- plati ak nebol vyrobca notebooku uplny dement amater, cinan co vzivote nevyvijal a nemal paru. Moze sa stat u Aceru a spol ze to urobia nejak dementne cez aplikaciu, ak mal zrovna cinan co ma o tom sajnu dovolenku :-)

P.S. samozrejme je dobre skusit aj nainstalit ciste Win + do nich uplne vsetky ovladace a utility/programy ktore ma vyrobca notebooku na webe pre ten konkretny notebook. Ak to je WinXP skusit najprv XP len SP2 (bez SP3) potom aj so SP3 a vsetkymi updatmi.

Mrzí ma, že musím čítať také slová, ako: "netrep".
V živote mi to nikto nepovedal. Zrejme, ak by sme boli vis á vis, nevyšlo by to z Teba.
Anonymita internetu zvádza k vulgárnosti. Pritom, anonymita neexistuje - je len fiktívna.

Teraz k veci.
Advanced Configuration and Power Interface,
ACPI server (zabezpečujúci funkčnosť klávesy Fn) alebo EPC monitor (zabezpečujúci koordináciu nastavení externého monitora)
sú spúšťané v mnohých NBs v StartUpe.
V prípade, že ich deaktivuješ - klávesnicové ovládanie kombinácií s "Fn" - sú neaktívne.

To je všetko.
Pekný deň.

Clovece ja tie veci 10rokov programujem tak snad viem co programujem, neprogramujem to v stave psychickeho tranzu ze by som si nepamatal ze co robim.

Vyraz "ACPI server" je uplna blbost. Existuje ACPI interpreter (Windows) a ACPI script/definicie (BIOS). Tak si hladaj informacie z lepsich zdrojov a nie take dristy, idealne ked si nastudujes 800stranovu ACPI specifikaciu (je volne k stiahnutiu), a potom mudruj.

Fn klavesy funguju bez akychkolvek aplikacii na 99,999% normalnych notebookov. Vo Win treba ovladac (k prislusnemu HW ktory ma tie akcie na starosti - ku grafike, ku zvukovke), a ten neni v ziadnom startupe.
P.S. a nemozem za to ze mas doma srot NB (z tych zvysnych 0,001%, Acer?) ktory potrebuje k tomu aplikacie...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru