Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potřebuji si koupit notebook, abych měla při ruce rychlý výpočet

Vzhledem k tomu, že by měl být onen notebook častěji přenášet, přemýšlel bych o něčem s odolnější konstrukcí a s úhlopříčkou 13"-14" (menší ne, 15" display je již zase krapet méně skladností praktický, ač často dnes tyto nudlové displaye nabízejí numerický blok, z druhé strany, pokud se bez něj někdo neobejde, stačí dokoupit a nosit v kapse malý externí, např.).

Zároveň bych upřednostnil model s matným displayem (u lesklého můžou vadit odlesky, lépe řečeno může vadit případné otravné otáčení booku od zdroje světla, které se v něm odráží - nemusí být u zákazníka moc praktické atp.).

Na zmíněné činnosti (běžná kancelář) stačí výkonový základ, přesto doporučuji určitě dvoujádro (takřka jakékoliv).

Pokud nějaké tipy:

Z těch nejlepších a nepřehnaně drahých voleb s ohledem na velmi pevnou, v této ceně vlastně takřka výjimečnou konstrukci (hořčíkový rám jak v základně, tak i v rámu displaye, kovové panty atd.), výbornou klávesnicí (navíc se standardním touchpadem i trackpoint), tichý chod, výdrž bez netu cca až 5 hod. atd. - Lenovo ThinkPad R400 (tyto fajn "R" řady se už doprodávají, na CZC se dají pořídit i rozbalené kousky se zárukou za cca 16 tis. Kč).

Kdybych požadoval velkou výdrž na baterii (min. cca 8 hod.), matný display, nevelkou cenu, napadl by mne trošku hříšně (spíše vzhledem k servisu..., jinak první kousky, které už všeobecně lze nazvat od dále zmíněné firmy jako velmi zajímavé a vzhledné strojky) nějaký konkrétní TimeLine od Aceru - přesně lepší business řada Travelmate 8471 (14") nebo menší 8371 (13" - bez mechaniky, ale v dnešní době flashdisků, pokud nejsem častý "vypalovač" či "sledovač" filmů z DVD atp., nepovažuji ji pak osobně za vyloženě nepostradatelnou...).

Jinak by bylo dobré uvést max. cenu, kterou jste ochotna investovat, možností je jistě podstatně více, další tipy na konkrétní modely asi nemají teď výrazný smysl, spíše bych si ujasnil výše nastíněné některé drobnosti (cena/kvalita, velikost displaye, matný/lesklý, výdrž, záruka - např. NBD/rozšířená atp.).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny