Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozdeleni disku ztrata mista ?

jestli má xp, 20gb místa musí každému navždy stačit.
- především ať si uklidí svoje datové soubory ven ze systémového disku c:, tam nemají co dělat (filmy, hudba, tisíce fotek).
- pak se může zamyslet nad fungováním virtuální paměti (swapu) ve windows: nechávat default nějakého 1.5gb na disku pro nesmyslnou brzdící berlu je k ničemu, a ať si tento odkládací soubor na nějakých 512mb
- taky není špatné se podívat, ve kterých tmp adresářích zbyly rozbalené instalačky něčeho co už není potřeba, nebo image vypalovaného cd/dvd.
- při dlouhodobém trvalém nedostatku místa to chce zkontrovat, jaký nesmyslný prostor zabírají plné instalace některých balíků: 100mb pro pouhý pdf prohlížeč, 800mb pro office, 400mb pro vypalovací programu včetně zkripleného ovládání nero home, a nahradit ho něčím mnohem menším a zároveň mnohem rychlejším.
- a nakonec kdo považuje funkci bodů obnovení za nezmysl a nepoužívá to, může ušetřit dost gb místa.

pokud je tato údržba pc nad tvé síly, a za jediné řešení považuješ neustálé nafukování systémového disku, pak existují partition managery, které to dělají teoreticky bez ztráty dat. u těch free ale dopředu nevíš, zda fungují i se sata disky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny