Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojení HW -> síťový provoz účetního programu

Naprostý souhlas. Moje DOSovské účetnictví je opravdu vizuálně hnusné (i když v okně "vypadá" trochu líp ;-)), ale z hlediska produktivity své práce bych neměnil.

Stejně jako Eva_M jsem zkoušel hromadu novějších účetních programů, od jednoduchých za pár šupů až po ty, co stojí desítky tisíc - ale vždycky mi trvá zaúčtování jedné "položky" mnohem déle. Kde je nutno používat myš - další zdržování.

Něco jiného je, když firma má nějaký "velký" IS a kde jednotliví pracovníci (účtaři) si hrají na jednom malém (svém) písečku; ale já (a předpokládám i Eva_M) zpracováváme externě kompletní účetnictví firmy za měsíc/kvartál/rok "an blok" a při tom potřebujeme něco jednoduchého a rychlého.

Mně trvá kompletní (vč. DPH) zaúčtování jedné "položky" (když jsem rozjetej) mezi 15-30 vteřinami; většinou jsem schopen za hodinu zaúčtovat kolem 150 položek. Pokud bych byl zaměstnanec ve firmě, tam bych si třeba "vymýšlel" - stejnou práci bych musel natáhnout na celý měsíc, aby bylo vidět, že si mzdu zasloužím :-D. Jako externista mám ale zcela opačnou prioritu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny