Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Windows 7 a formátování disku před instalací

Zdravím, měl bych otázku ohledně instalace Windows 7 a formátováním disku před instalací. Dnes jsem si půjčil od kamaráda DVD s Windows 7 32bit, abych si ho na 30 dnů vyzkoušel, jak se mi budou líbit a jak co bude/nebude fungovat... Instalace proběhla výborně, systém funguje. Jen mě zarazila jedna věc: Když jsem se dostal do části, kde se vybírají/mažou/vytvářejí/formátují diskové sektory, tak jsem ty staré pochopitelně smazal (byl tam Win. XP na zkoušku) a vytvořil jeden nový + automaticky si systém vytvrořil druhý menší pro sebe. Z instalace Windows XP jsem ale byl zvyklý, že pak následovalo (povinné) formátování disku (rychlé/běžné). Tady ale skoro nic. U instalace Windows 7 jsem tedy vytvořil oddíl a dal naformátovat. Systém se mne zeptal, zdali opravdu naformátovat, že se vše smaže. Dal jsem tedy ano a cca za 5 vteřin bylo hotovo.
Není to nějak moc rychlé? Opravdu se to zformátovalo a dobře?
U Win XP, to při rychlém form. i tak trvalo cca cca 1 minutu a klasické 30 minut. Tady ale naskočí hodiny a za 5-6 vteřin je hotovo. Nějak se mi to nezdá... Je to tedy opravdu tak rychlé nebo na to jdu špatně? Disk je WD 320GB/7200ot., SATA 300.
Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý dne dnešní době formátování HDD je micrsoftu jen podvod na lidi! Zformátování prakticky ani ne…
Smrtonoška 25.10.2011 12:21
Smrtonoška
mate pravdu ze data jdou najit, ale ma to jeden hacek, zustanou tam pouze soubory bez slozek a bez p… nový
kklltt 21.11.2012 13:07
kklltt
Je až k pláči kolik je zde odborníků na formátování HDD a místo aby poradili jak řádně zformátovat H… nový
Martin Kos 10.06.2013 14:21
Martin Kos
To psal blázen, raději to zamknu. poslední
karel 10.06.2013 14:25
karel

Dobrý dne dnešní době formátování HDD je micrsoftu jen podvod na lidi! Zformátování prakticky ani nedělá to co píšou, že se tím ztrácí data. Stačí zformátovat pouze adresnou čáas clusorů a udělat novou tabulku disku, samotná čáast disku, na které jsou uložená přímo data, se vůbec neformátuje! Správně to je přepis HDD do původního výrobního stavu, což znamená přepsat clusor po clusoru do nul, nejenom adresnou část. Ovšem délka formátování se tím se by se prodlužovala se zvyšující kapacitou HDD, takže v dnešní době neúnostné. Velmi citlivá data o vaší osobě z HDD před formátováním bezpečnostně vymažte! I pomalém zformátováním pomocí hloubkové kontroly dat jdou najít původní data na HDD!

S pozdravem!

mate pravdu ze data jdou najit, ale ma to jeden hacek, zustanou tam pouze soubory bez slozek a bez pripon, takze je pak prakticky nemozne ty data ziskat zpet, pokud byste presne vedel co na tom disku mate a snazil se takto data obnovit myslim ze by vam to par mesicu cisteho casu urcite zabralo.

Je až k pláči kolik je zde odborníků na formátování HDD a místo aby poradili jak řádně zformátovat HDD, tak ti budou jen vymlouvat jak to není zbytečné a že stačí to krátké formátování apod.
Takže kdo chce kompletně a řádně formátovat HDD ve windows 7 tak se to dělá takto.

Musíte strčit cd windows 7 do pc
Restartujte pc
ihned po restartu mačkejte F1-F12, prostě všechny aby vám naskočila nabídka spustit z cd/dvd. Říkám všechny F-ka protože každý bios to má nastaveno na jinou klávesu.
Jakmile vám naskočí instalace windows zvolte jazyk tak dejte další
pak dejte možnost opravit
pak dejte další
pak dejte storno
naskočí možnosti a zvolte příkazový řádek
v příkazovém řádku dejte format c: (d:, e: nebo jiný název vašeho primárního disku)
pak zmáčkněte A jako ano a potvrdte Enter
No a to je celá věda

Zpět do poradny Nahoru