Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Mandrakelinux - nastavenie sieťovej adresy

Tak už som ho konečne nainštaloval. Samozrejme som tušil správne, že mi nepôjde sieť. Musím nastaviť zrejme sieťovú adresu na sieťovke, tak sko som to musel aj tu vo Windows. Môže mi niekto napísať ako zistím, aká je aktuálna sieťová adresa a ako nastavím novú? Ale tak, aby to ostalo aj po reštarte. Poprosím postup ako "blbcovi", pretože sa v tom ešte nevyznám.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže mám to vyriešené. Do štartovacieho scriptu /etc/rc.d/rc.local som pôvodne dal len riadok s nas…
msx. 12.03.2006 14:22
msx.
Tak to gratuluji ;-) poslední
rh 12.03.2006 14:35
rh

Takže mám to vyriešené. Do štartovacieho scriptu /etc/rc.d/rc.local som pôvodne dal len riadok s nastavením MAC. Lenže teraz ma napadlo, aby som sa ešte pozrel poriadne na ten súbor a na jeho začiatku som si prečítal, že tento script sa spúšťa až ako posledný. Vtedy ma napadlo, že keď sa spúšťa tento script, tak už sieť beží. No a keď chcem zmeniť MAC, musím vypnúť sieť. Tak som dal pred to a za to príkazy na vypnutie a zapnutie siete. (To aby tí, čo si robia poznámky vedeli.)

Pozn. pre MM..: Viem, že ideálne je preflashovať EEPROM, ale keďže som ten program ee.exe nenašiel (na tých fórach, čo mi poslal linky rh tie odkazy nefungovali, tak som trochu zaGooglil a bezvýsledne. Na stránke SiS som ten flasher nenašiel tiež. No a ešte jedna podstatná vec: Takto sa aspoň naučím lepšie fungovanie systému, keď sa v ňom hrabem. Keby hľadám spôsob ako preflashovať sieťovku už od začiatku, tak ani nikdy neviem, že Linux má nejaké štartovacie scripty. Okrem toho Linux mám zatiaľ na učenie. Ako hlavný systém mám Windows. Keď sa mi Linux doondí, tak ho preinštalujem a hotovo. Horšie by to bolo s Windowsom. Takže s Linuxom sa aspoň nebojím skúšať.;-)

V každom prípade vďaka všetkým za rady.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru