Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Program v Pascalu na Proceduru

Na zaciatku do tych max1 a max2 si inicializuj prve a druhe cislo. Tak sa to robi spravne. Aby ti to fungovalo aj pre cisla mensie ako 0, alebo aj cisla mensie ako minus milion, apod.
Inac nekontroloval som ti to (len som to letmo preletel ocami), ale princip je priblizne tak ako to robis. Ja osobne by som pouzil datovy objekt list (pretoze budes musiet pracovat s mnozinou a aj z nej odstranovat prvky - co je bez listu dost nahovno. Ale da sa to aj bez listu - prejdes cele pole a nejaky prvok vyhodis tak ze od urciteho indexu i budes robit pole[i-1] := pole[i], t.j. v cykle, a cyklus staci zacat na tom prvku ktory chces vyhodit)...

P.S. a okrem hodnoty max. cisel si pamataj aj ich indexy, aby si potom vedel ktore indexy mas z toho pola vyhodit. Napriklad. Zavisi od toho co presne mas robit (zadanie nie je uplne jasne ze co mas robit v pripade ze sa tam vyskytuje najvacsie cislo viackrat)

P.S.2. a ak ste uz preberali to ako vratit hodnotu z nejakej funkcie, prip. predavanie parametrov odkazom (aby si mohol vratit z funkcie dva indexy volajucej funkcii), tak to pouzi, ptz to je podla mna zmysel toho zadania (aby si sa naucil ako vratit z nejakej funkcie viac hodnot do volajucej funkcie - vratis 2 indexy a volajuca funkcia s nimi nieco urobi (vypise, odstrani z pola, zavola hladaciu funkciu s novym zredukovanym polom ...)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny