Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hledám program, který upozorní, že DRUHÁ baterie v notebooku dosáhla určité úrovně vybití

Nevím, nevím... Možná se hloupě pletu (?), navíc i ThinkWiki je zrovna nedostupná, někdo aktuálně ví a opraví mne, pravda, toto jsem nikdy neměl potřebu více koumat, ani jsem se tím (krom běžné baterie) nezabýval, ale elegantní řešení tohoto problému (nastavení vybití baterie v ultrabay) není u Lenova pod Wind. snad dosud (?). Systém si bere z baterie v ultrabay šťávu jako první, pak ze základní baterie. Otázkou je, nakolik si ona "ultrabay" baterie umí pohlídat onu neideální "nulovou" hladinu vybití vzhledem k životnosti (jedná se skutečně o "nulovou" hladinu či reálné vybití není na "nule"?... tedy v případě konkrétní baterie výrobce implementuje nějaké, alespoň minimální inteligentní hlídání atp.?, neměřil jsem - nějací "měřiči" se nacházejí, i s argumenty, ale...).

Na Lenovo blogu je např. jedna taková místy rozvášněná debata:
http://forums.lenovo.com/t5/Options-Accessories/Ul trabay-Battery-Change-discharge-behavior/td-p/6186 1

P.S.: Sám ovšem v ThinkPadu baterii v ultrabay nepoužívám, běžnou baterii ani nenastavuji v Power Managmentu na např. max. nabití 95 %, začátek nabíjení např. 30 % atp., nevyndávám ji, beru jako spotřební zboží, jen spodní hranici vybití jsem ponechal v default nastavení na 8 %, pak nabíjím na 100 % - ano, poslední procenta jsou vzhledem k životnosti údajně důležitá, přesto, vrchní hranici neřeším.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny