Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s HDD

Dobrý den,
mam takový problém s HDD, kvůli kterému mi nenaskočí PC...Nevím čím to bylo způsobeno, ale při zapnutí PC mi disk začne tak divně chrčet a na monitoru naskočí pouze nápis MainBoard a nic se neděje, PC nenaskočí...Když zkusím disk odpojit a mít pouze jeden, tak se mi stane to samé...pokud mačkám DELET abych se dostal do BIOSU PC vůbec nereaguje...když oba disky odpojím, do BIOSU se dostanu...nevíte čím to může být? Nemůže být "chrčení" zapříčiněno vypnutím PC při formátování?

Předmět Autor Datum
Nie. Chrcanie disku je zapricinene tym ze s nim niekto prastil, alebo tym ze vyrobca bol zrovna ozra…
MM.. 02.05.2010 13:06
MM..
BTW ked mas take problemy s HDD moze byt aj nedotlaceny alebo vadny kabel (a chrci vetrak a nie disk…
MM.. 02.05.2010 13:16
MM..
problém je v tom, že když sem PC zapl, naskočíl, pak sem ale dal RR a znova to chrčí...takže on jedn…
Matuto 02.05.2010 13:23
Matuto
To neni chrcanie, ale cvakanie, a ten disk je proste mrtvy (mechanicka vada na citacich hlavach, pos…
MM.. 02.05.2010 14:07
MM..
No, tak o ty data mi nejde, ten HDD je po formátu...spíš mi de o to, že když ho odpojim, tak ten dru…
Matuto 02.05.2010 15:19
Matuto
Ten druhy bud nedavas na master, alebo ma aj polohu "single/alone", alebo mas vadny kabel. Nepises a…
MM.. 02.05.2010 16:51
MM..
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=2972 9
Matuto 02.05.2010 19:58
Matuto
A naco tu davas link na SATA disk? Mas disk SATA? Strceny kam? Co mas na obrazovke ked to caka? P.S.…
MM.. 02.05.2010 20:00
MM..
Este k Win: pokial si mal predtym nastavenie bootovanie zo stareho disku tak ti bez neho nenabehnu W… poslední
MM.. 02.05.2010 20:09
MM..

Nie. Chrcanie disku je zapricinene tym ze s nim niekto prastil, alebo tym ze vyrobca bol zrovna ozraty, alebo nechrci disk ale nieco ine a mas v tom chaos.

Ked odpojis jeden disk z PATA kabla (plochy siroky) tak je nutne skontrolovat prepojky u toho druheho zariadenia na kabli, ze su nastavene na master resp. alone ak je taka moznost. Samotne zariadenie na PATA kabli musi byt na konci kabla.

BTW ked mas take problemy s HDD moze byt aj nedotlaceny alebo vadny kabel (a chrci vetrak a nie disk), Skus zapajat disky po jednom na datovy kabel, spravne nastavit prepojky ak je to PATA, a prip. skusit aj iny datovy kabel.
Ked nepojde ani jeden disk samostatne na datovom kabli tak mas problem so zakl.doskou alebo kablom (alebo blbo prepojky na disku)

To neni chrcanie, ale cvakanie, a ten disk je proste mrtvy (mechanicka vada na citacich hlavach, poskrabany povrch, apod). Ked obcas naskoci tak vtedy rychlo vykopiruj data a potom ho vyhod. Nic ine s tym neurobis.

P.S. prip. este by sa dalo precistit kontakty medzi elektronikou vonkajsou a vnutornou (t.j. viditelne po odmontovani dosky elektroniky), ale to az potom ked budes mat zachranene co sa da. Sanca na opravu vycistenim kontaktov je tak 0,1% :)

No, tak o ty data mi nejde, ten HDD je po formátu...spíš mi de o to, že když ho odpojim, tak ten druhý i když ho na PATA dam jako máster, tak se prostě PC nanačte...ale když ho dam jako druhotnej a jako MASTER dam ten co nefunguje, tak disk chrčí, ale po chvíli nackočí "Není možné číst z disku"...

Ten druhy bud nedavas na master, alebo ma aj polohu "single/alone", alebo mas vadny kabel. Nepises ani typ disku ani polohu prepojok, ja ti na to nevidim. Ak je ten druhy disk funkcny, tak bude fungovat aj na kabli samotny (na konci kabla), az das spravne prepojky.
Ak je ten funkcny disk nejaky novsi (s UDMA5) tak musis mat 80zilovy kabel a spravnou stranou (farebne odliseny konektor resp zvycajne ta "dlhsia" polovica) v doske.

P.S. v BIOSe mozes skusit spustit autodetekciu disku ak to tam je extra, resp. ten slave nastavit na NONE.
P.S.2. A vymackni sa co to je "se prostě PC nanačte". Ak chces z neho bootovat tak si nastav v BIOSe spravne poradie bootovania. Ak sa vobec nejde dostat do BIOSu tak a) minutu pockaj, b) nastav spravne prepojky disku, skus iny kabel.

Este k Win: pokial si mal predtym nastavenie bootovanie zo stareho disku tak ti bez neho nenabehnu Windows (ostane cierna obrazovka s nejakou hlaskou o ntldr alebo chybajucom OS). V tom pripade by si musel skopirovat subory z rootu povodneho disku (ntldr, boot.ini, atd) na novy disk, nabootovat z instal.CD do konzoly a zadat prikazy fixboot a fixbmr, a mozno potom nabehne.
Jednoduchsie je nainstalit Win nanovo na ten novy disk ked je v PC samotny.

P.S> pokial mas seagate PATA disk (siroky kabel) tak prepojka vid http://www.seagate.com/images/support/en/us/u5_fam ily_1.gif (single drive), kabel musi byt 80zilovy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru