Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Linux - Kam skopírovať program? Kde je náhrada "Program files"?

To je zaujímavé.::) Ja som myslel, že to funguje ako v DOSe, že keď niečo nájde aj v aktuálnom adresári, tak to spustí. Ďakujem za vysvetlenie. Postupne som múdrejší. Momentálne si pozerám poradňu z toho firefoxu, takže to znamená, že som to nakoniec spustil sám a teraz som si prečítal, že som to urobil dobre.

Takže pre tých, čo si robia poznámky:;-)
Firefox je síce zabalený, ale už ako hotový program, stačí rozbaliť a spustiť.

No a ešte otázka:
Na inštalovateľné programy vo Windows je Program files, na aplikácie, čo stačí len rozbaliť a spustiť som si vytvoril adresár Program files\Moje programy. V Linuxe sa inštalovaný program rozhádže po disku. Ale taký program, čo stačí len rozbaliť a spustiť, je kam vhodné nakopírovať? Veď hádam to nebudem mať rozbalené na ploche. Dočasne to riešim tak, že som si vytvoril adresár file:/home/maiky/programs. Maiky je používateľ.;-) No ale toto sa mi nezdá celkom vhodné, pretože adresár home je niečo ako Documents and Settings vo Windows, čiže je tam toho hodne takého, čo pre mňa ako používateľa nemá význam. Na takéto veci je teda vhodné mať ďalšiu partíciu na disku? A kde bude "primontovaná", do ktorého adresára?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny