Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Monitor často nenaběhne, pc se často zasekává/sam se restartuje

Dobrý den přeji,

mám dva roky starou PC sestavu (sestava: Zdroj SEASONIC S12-550 Energy+; WESTERN DIGITAL Caviar SE16 640GB SATA II; INTEL Core 2 Duo E8400 3,00GHz;CoolerMasterElite 332; ASUS P5E, 4GB DDR2 800MHz A-DATA; SAPPHIRE HD 4870 512MB DDR5 ATI Radeon HD 48700, OS Vista Home Basic 64-bit) a cca rok starý monitor LG.

Vše funguvalo výborně. Ovšem posledních cca 14 mi počítač začíná blbou. Začalo to pouze tím, že jsem měl občas potíže se zapnutím PC => zapnul jsem jej, normálně PC (bedna) fungovalo, nicméně monitor nic neukazoval - pouze problikávalo světélko (jako by nebyl zapojený v PC) => vypnul jsem tedy PC a podařilo se vše rozběhnout až třeba na 5. pokus. (při nenaběhnutí monitoru je slyšet větrák - jede celou dobu nějak na max; jakmile se ale dostanu k pokusu, kdy monitor normálně naběhně opět už větrák normálně slyšet není).

Posledních pár dní se ovšem problém stupnuje a já nevím, co s tím.

Posledních pár dní se k tomuto přidalo následující: Počítat často po naběhnutí OS zamrzne (někdy se sám po par vteřinách restartuje, někdy ne), popřípadě zamrzává někdy v průběhu užívání. Pokud zamrzne a dojde k restartu, tak po opětovném načtení pozoruji jasné zpomalení PC (načítání OS, programů trvá znatelně pomaleji a i jeho následné používá je značně zpomalené).

Nemáte někdo, prosím, aspoň tušení - v čem by mohl být problém? Za každou radu budu vděčný, děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
zkus si spustit cpu-z, jestli je takt v pořádku. nemáš si kde půjčit jiný zdroj? není moc starý, ale… poslední
lední brtník 16.05.2010 10:57
lední brtník

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru