Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s externím diskem

Dobrý den,

Před časem jeden můj známej odešel z práce. V práci používal externí disk, který měl od majitele firmy a na kterém měl i soukromá data. Disk měl před odchodem správce místní sítě firmy. Nyní požadují, aby disk vrátil, popř. vyměnil za jiný a s tím souvisí můj problém.

1.- na disku měl složku, ve které bylo cca 30Gb muziky, obrázku atd., která se nyní tváří jako prázdný(neznámý) soubor o velikosti 30Kb. Když se podívám na celkové obsazené místo na disku, tak to ukazuje 90Gb, ale pokud označím složky na disku a podívám se, jakou mají velikost, tam to ukazuje 60Gb, čili těch ztracených 30Gb tam někde je, ale nejsou vidět. Koukal jsem se, jestli není složka jako skrytá, ale taky mi to nenašlo. Tak jsem chtěl zkusit defragmentaci, ale objevil se druhý problém.

2.- při defragmentaci mi to píše hlášku, něco v tom smyslu, že nemám dostatečná práva na tuto operaci a našlo mi to i konkrétní složku. Ta složka (byla tam taky muzika o velikosti cca 200Mb) se teď tváří jako prázdná a ukazuje velikost 0 bajtů! nejde smazat ani přesunout, je tam jak přivařená. Tento problém se vyskytuje u dalších ale 10 složkách.

Na různých fórech jsem se s tímto problémem nikde nesetkal, pouze s podobným, že to pravděpodobně souvisí s nastavenýma právama(problém 2).

domníváme se, že s tím diskem něco správce udělal, ale jako lajkové nevíme co s tím a chceme si zachránit co nejvíce dat, než se disk vrátí, tak se na Vás obracíme s prosbou o radu. Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
Pokud je to jen přístupovými právy, je třeba převzít vlastnictví složky (to může udělat uživatel s p…
Jan Fiala 24.05.2010 07:47
Jan Fiala
když já nevím čím to může být, pokusím se teda tohle udělat. Zatím děkuji
Luuubosch 24.05.2010 09:25
Luuubosch
připoj to k xp* profi, vypni si zjednodušené sdílení, vlez na kartu zabezpečení a převezmi vlastnict… poslední
lední brtník 24.05.2010 09:41
lední brtník

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru