Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
bacha na jednu vec,doska má irda header,pokial je nastavenie irda v biose aktívne,nebude funkčný com… nový
audax 27.05.2010 08:55
audax
Pánové už je to OK. Problém byl jako obyč. mezi PC a křeslem.Nejlépe radil MM, ale já jsem to považo… nový
migr 27.05.2010 12:36
migr
No počkej, ne tak hrr. Nullmodem tovární kabel za nic nemůže, COMport (tovární) taky ne. Jediný prob… nový
JoDiK 27.05.2010 12:54
JoDiK
som ti pisal ze aj "tovarne zalisovane" existuju 2 verzie. Tovaren nema problem urobit to obomi spos… poslední
MM.. 27.05.2010 14:10
MM..

Pánové už je to OK. Problém byl jako obyč. mezi PC a křeslem.Nejlépe radil MM, ale já jsem to považoval za kravinu. Jak jsem již psal, nikde jsem nenašel cca12V proti pinu5. Bylo to proto, že to nebyl pin č.5, ale pin č.3. Propoj mezi canonem9 a MB jsem sice oťukal ohmetrem, ale pozice těch drátů jsem nějak neřešil.
Na MB je to takto: 1 3 5 7 9
2 4 6 8

ale na Canonu je to 1 2 3 4 5
6 7 8 9
jelikož je propoj pásovým kabelem, přímo se to nabízí udělat i ten Canon9 také tak. Kdybych poslechl MM, tak bych byl hotov již včera.
Tu variantu jsem zavrhl proto, že se mi zdálo absolutně nemožné, že si někdo koupí tovární nullmodem kabel, zasune ho do COM portu(továrního) a ono to nebude fungovat, protože je kabel nutno upravit. Co když jsou konce zalisované v gumě? Pokud to vím, tak můj kabel vlastní výroby není problém upravit, ale co ostatní?
Z tohoto případu si beru ponaučení, že dnes už není nikomu nic svaté. Co by asi dělaly počítačové sítě, kdyby si každý zapojoval RJ45 jak ho napadne?
V každém případě Vám všem co jste se snažili poradit děkuji(hlavně MM). Pro člověka co neví jak dál je to obrovská vzpruha.

No počkej, ne tak hrr.
Nullmodem tovární kabel za nic nemůže, COMport (tovární) taky ne. Jediný problém je, že mezi MB a konektorem jsou dvě možná zapojení - pokud tenhle propojovací káblík s Canon9 konektorem na plechu nemáš od výrobce desky, musíš si sehnat ten správný. Od konektoru dál už je to jednotné stejně jako u poč. sítí, jinak by to přece nemohlo fungovat!
Na ten externí propojovací nullmodem kabel ať už zalisovaný nebo zašroubený se nesahá - není důvod - naopak, když ho rozhodíš, zas ti nepojede u jinýho PC!

som ti pisal ze aj "tovarne zalisovane" existuju 2 verzie. Tovaren nema problem urobit to obomi sposobmi, ide len o to jak v tej tovarni niekto "zaveli", a tak potom lisuju :-D

P.S. Neviem preco vznikli 2 verzie (je to uz aspon 10 rokov), asi preto ze predtym neboli zacvakavacie canony na ploche kable, alebo co. (alebo to niekto raz urobil blbo a vsetci to po nom zacali opakovat :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru