Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ms Access XP - aktualizace dat ve formuláři

Vážený Touchwoode,

píšu trošku opožděně, zase jsem se dostal ke svému starému problému s aktualizací seznamu na podformuláři a znova využiju tento thread.
Ptám se tedy zpětně na to elegantnější řešení refreshnutí prvku na jiném formuláři než na tom na kterém se aktuálně nachází fokus.

Ještě se tu pokusím popsat proč vůbec používám takovou kravinu jako je vložený podformulář ve formuláři se stejným datovým základem :
Po spuštění mé aplikace v MS Access se mi veškerý pracovní prostor Accesu minimalizuje a uživatel vidí jen formulář se kterým pracuje a pod ním plochu Windows.
(vypadá to pak jako normální aplikace a nikoho neděsí lišty MS Access apod.)
Tento formulář pak obsahuje hlavní menu které přepíná ve vloženém rámci podformuláře. Nechce se mi to řešit otevíráním dalších oken což by zhoršilo přehlednost.

Aktualizovat seznam na daném podformuláři chci hned po otevření, což se mi nedaří protože asi po otevření se formuář teprve nastaví na záznam nadřazeného formuláře.
Takže podud do podformuláře napíšu :

Private Sub Form_Open(Cancel As Integer)
DoCmd.RunCommand acCmdRefresh
End Sub

tak se mi sice aktualizuje ale myslím že ještě před nastavením na správný záznam.

Takže jaké je to elegantnější řešení ?
Ještě by mě zajímalo na jaký program přejít z MS Access pro tvorbu ještě lepších aplikací, ale s takovou jednoduchostí jako to právě Access umí ?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny