Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rozdil v CPU

Prosim vas jaky je vykonostni rozdil mezi
Intel Pentium Dual Core T4400 s frekvencí 2,2 GHz
a
Intel Core 2 Duo T6570 s frekvencí 2,1 GHz
chci si koupit notebook a vaham mezi temito dvema.
T6570 je drazsi o 1500,-Kč jinak konfigurace je naprosto stejna.Diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud na kancelářské použití (a sem tam nějaký ten nenáročný převod), nechceš notebook s OS (máš jis…
VN 05.06.2010 12:52
VN
Jen je škoda, že lenovo snad ani nezaměstnává designery. To co předvádějí s těma barevnýma tlačítkam…
Redsnake 05.06.2010 15:07
Redsnake
Ty barvy tlačítek... myslíš modrý enter, červený trackpoint a červené proužky na tlačítkách nad touc…
VN 05.06.2010 15:51
VN
Zrejme je to viac, ako o estetike - o filozofii. Teda o tom, čo dnes - v rámci ľahko opojného prele… poslední
modra nie vzdy dobra 05.06.2010 17:53
modra nie vzdy dobra

Pokud na kancelářské použití (a sem tam nějaký ten nenáročný převod), nechceš notebook s OS (máš jistě své důvody/potřeby)... Je tu ještě (a to tě nechci přemlouvat) cenově zajímavá varianta v Lenovu SL 510 (Tank výše nadává na nějaký touchpad, tady sice u SL 510 také můžeš ze sem tam zkušeností a testů /ovšem ne každý si všiml a uvádí/ narazit na občasné zvláštní chování touchpadu - "lehké trhání", ale jinak klávesnicí, produkovanou hlučností atp. patří v této cenové k tomu nejsolidnějšímu, co asi můžeš sehnat - 11 800 Kč).

http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-sl510-d170251.h tm

Co se týče porovnání zmíněných procesorů - T4400 nepodporuje virtualizaci (T6570 ano - otázka zdali využiješ), je lehce osekanější (L2 Cache 1 MB oproti 2 MB u T6570, plus nějaké drobnosti, jinak je T4400 vydáním o cca dva kvartály novější procesor oproti T6570 - ve zkratce - na kancelář v čistě otázce procesoru v žádném zmíněném nevidím naprosto problém, oba uspokojí v pohodě).

Jen je škoda, že lenovo snad ani nezaměstnává designery. To co předvádějí s těma barevnýma tlačítkama je z mého subjektivního pohledu hnus a vrchol nevkusu.Kvalitativně možná dobré stroje, ale s když to hraje barvičkama jak dětský notebook, tak bych se za to asi styděl

Ty barvy tlačítek... myslíš modrý enter, červený trackpoint a červené proužky na tlačítkách nad touchpadem? :-) Pokud ano - mně to přijde úplně v pořádku, klasika (na rozdíl od např. přesvícených diod kolem displaye u některých notebooků ála vánoční stromeček). Ony zmíněné barvičky jsou nakonec pro ThinkPady tradiční (viz např. starý dobrý ThinkPad T43) již mnoho let, nakonec i svým černým "oldschoolovým" vzhledem (i když řada SL/L/Edge mi jako "ThinkPad" už tak lákavá nepřijde, ač jisté kvality mají, v rámci konkurence si místo jistě najdou, to jen tak bokem).

Ale ono např. ThinkPad X301 je krásný kousek... (i když MacBook Pro 13 je designová třešnička z toho běžného a tak nějak dostupného, ale z druhé - poškrábané hliníkové šasi také parádu neudělá!). Ono i Latitud řady E jsou černé krabice (ale je to silně funkční design, svým způsobem krásné).

Kdo ví oč jde, promine jim i nějaké designové "prohřešky" (onen spíš asi "funkční" vzhled). Ale souhlasím, že každý máme jiný vkus, pro někoho to může být velké mínus (ono někdy stačí pravda zkosit některou hranu a kolik to může ve výsledku udělat).

Zrejme je to viac, ako o estetike - o filozofii.

Teda o tom, čo dnes - v rámci ľahko opojného preletu iba a výhradne svetom bulváru a ponúkaných cudzích ilúzií, za úplatu - je neviditeľné.

Ale práve to - robilo a robí svet nielen bohatším a rôznorodejším,
ale spontánne zabraňuje vzniku uniformity, totality a diktátu - jediného správneho názoru.

A nie na poslednom mieste,
aj navracia nás k mysleniu. Použitiu vlastnej šedej hmoty.
Predsa, čo je na človeku krásne - je jeho nedokonalosť.
A tým aj vedomie - že všetko má ešte pred sebou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru