Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ADSL internet-zlobí

Zdravím, potřeboval bych poradit, co může způsobovat, že mi zlobí internet. Mám ADSL internet od Volný (Internet 2M) přibližně 3 roky. Internet přišel jako "samoinstalační balíček", prostě jednoduché zapojení a zprovoznění. Internet jsem tedy zapojit a zprovoznil přesně dle pokynů. Zhruba 1,5-2 roky fungoval internet báječně, bezproblémů a dokonce i zrychlili. Jenže cca 1 rok zpět začaly potíže: - nejprve byl problém ten, že jsem pustil modem, ten se přihlásil a "tvářil", že je vše v pořádku. Internet ale běžěl jen napůl (Skype, aktualizace programů fungovaly, ale www stránky ne). Tento problém jsem nakonec jednoduše vyřešil s technickou podporou. Poté internet asi měsíc dva fungoval dobře, než se objevily další potíže, které ale přetrvávají dotěď. Je jich několik:
1) problém s připojením k internetu - jakmile zapnu modem, začně se přihlašovat do internetu. Pokud mám štěstí a povede se mu to hned napoprvé, tak si pak mohu jít dát kávu, jelikož po připojení do internetu (poté co se rozsvítí všechny kontrolky, signalizující správné připojení) přesto nic cca další 2-3 minuty nejde. Teprve cca po 3 minutách, někdy ale i 5ti začnou fungovat www stránky, lze se připojit na Skype, stahnout aktualiazce programů. Dřív to ale nedělalo, po připojení k internetu vše do minuty začalo chodit. Druhou variantou je, že se modem přihlašuje několikrát (i 4x) po sobě, jelikož se mu to asi napoprvé nepovede. Pak opět musím čekat, než se skutečně rozhýbe.
2) problém - máme ADSL, zpočátku škutečně šlo telefonovat a zároveň být připojen. Ale opět cca rok zpět jsou s tím problémy. Jakmile, byť jen zazvoní, pevná linka, tak internet na 3 minuty vypadne (kontrolky hlásí OK). To samé dělá, když se telefonuje. Také to nedělalo.
3) náhodné výpadky internetu: občas se také stává, že jsem na internetu (něco hledám + poslouchám internet. rádio) a zničeho nic vypadne (modem se znovu přihašuje). Poté musím opět čekat (zde to už ale tak moc dlouho netrvá). Poté internet zase normálně jde.
Nevěděl by prosím někdo, co by mohlo být příčinou těchto problémů, nesetkal se někdo s něčím podobným? Internet je od očátku zapojený je od počátku stále stejně (přípojka-kabel 4žil.-spitter-kabel-telefon 2žil./modem 4žil.-ethernet-PC), modem nastavený od Volný (nic nepřenastavováno,zkoušel jsem ho resetovat), dělalo to na starém PC, na novém a i když připojím zapůjčený notebook. Díky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny