Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Internet. bankovnictví - mám mít strach?

máme děti ve věku 14 - 17, z toho dva kluky, takže na porno-stránkách jsou asi jako doma. Hrozí nějaké nebezpečí?
:-) to je otec panečku ;)! Víc takových.

Jaké si to uděláš takové to máš - obytečejně je to pomocí cetifikátu a hesla, což v případě cetifikátu znamená trvalé uložení na PC, v případě hesla jen u sebevrahu. S tím, že viry mají v tomto případě i nějakou tu šanci. Specialně pokud se jedná o učty jen přes heslo a jsou typu PayPal (tedy vyplatí se podvodnikum delat si s tim praci - spyware,phishing... - protože to použivá spousta lidu) a zde nějaké nebezpečí je - nikdy neni nulové, ale odvíjí se znalostí (+bystrosti) daného uzivatele. A to riziko tu je.

Nicméně - nevim jak to funguje jinde - ale mé dvě banky ve kterých mam učty FIO a Rajfka - mají něco, čemu se řiká "validaci SMS". Po napsani hesla/pinu prichazi na mobil SMS ve ktere je cislo a ktera je platna pouze jednou a pouze pár minut. U RB más SMS v pripade prihlaseni se + pri kazdém platením příkazu jako potvrzeni, s tim ze aby SMS zustala validni tak plati pouze na tu jednu konkretni bankovni transankci - na predem definovaný učet, predem definovanou částkou. Pak je na Tobě jak si dokážeš ochránit mobil. Tohle je velmi těžko (prakticky nemožně) prustřelné pomocí VIRu. Neb v SMS chodi krome validacniho cisla i informace, kdy kdo kam a zakolik.
Pak mam jeste Fio banku, kde teda nemam primo normalni ucet, ale pouze obchodni, kde kupuju akcie - vstup je teda jen na heslo :/. Nadruhou stranu jde tam zapnout validace SMSkou (a mam to) pri kazdem nakupu/prodeji akcii (coz je mimochodem hnusárna, pac cena akcie se zmeni za tu minutu, nez to prijde a clovek to overi a vyklika). Dalsi obranu, co tam maj je nemoznost odeslat penize z tohoto obchodniho uctu na jiny nez ten který jsem u brokera zadal.
----------
Secteno potvrzeno, ja beru jako mnohem vetsi riziko (a z principu to tak je), pokud to máš všechno (často i s heslem = hlupáci, často bez hesla ale použiváš slabé heslo = ještě věčí hlupáci) v PC. A preferuji validaci SMS v kobinaci s heslem. Navic, kdyz tvuj syn jde pro casopis s pornem, tak musi prejit ulici, coz je taky riziko, že...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny