Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router: WAN IPv6, LAN IPv4

- kopírování souborů na LAN funguje i když vytáhnu WAN kabel, jak tomu bude v případě IPv6, kdy každé zařízení bude mít veřejnou IP?

To samozrejme bude fungovat uplne stejne, protoze architektura je uplne stejna, tedy: internet - router - tvoje sit. Prestoze tvoje sit obsahuje verejne adresy, tak je porad za routrem a je to jeden segment site, ktery kdyz odpojis od internetu, tak se nic nestane a v ramci segmentu bude komunikace probihat dal.

- dnes mám za NATem zapnuté sdílení souborů a tiskáren (pro LAN oblast 192.168...), běžně se PC a některé adresáře po síti vidí (bez hesel). Nerad bych se dostal do situace, aby po získání IPv6 adres zde jakkoliv mohl nakukovat provider (tak jako neveřím servisákům, že ze zájmu neprohlížejí HDD uživatele, nevěřím ani ISP, že by ho nezajímal obsah domácí sítě)

Do tve vnitrni site se z internetu podiva jen to, cemu to na firewallu povolis, vse ostatni zustane utajeno.

- předpokládám, že na IPv6 bude muset být připraven i OS; do Windowsů bude asi nutno doinstalovat podporu UPv6 protokolu, co? (připojení k místní síti - obecné - nainstalovat - protokol)

IPv6 by idealne mely umet vsechny prvky v siti, pocitace, tiskarny, routry (u APcek a switchu je tu ponekud jedno, jen by ses musel smirit s faktem, ze se z vnitrni site nedostanes na management).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny