Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HP notebooky - kvalita a přehřívání

Dobrý den,
kupuju notebook a snad už i přiští týden a na poslední chvíli mne zaujala novinka od HP - HP Pavilion dv7-4050ec Entertainment
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs/ho/WF06b/3219 57-321957-3329744-64354-64354-4149935-4217514.html

Je celý hliníkový, takže z něj snad nebude rozvrzaný ohmataný plasťák. Vnitřnosti vypadají taky dobře. O co mi jde - velký displej (sháním 16" a nebo 17"), lepší grafika, která sem tam zvládně nějaké hry, hodně místa na disku a hlavně ne ACER. To všechno splňuje. Design je pěkný. Z čeho ale mám strach je přehřívání. Predispozice k tomu má přirozeně, s tím se tak trochu počítá. Bratranec mi ale tvrdil, že HP-čka na přehřívání trpí. Nechtěl bych aby přirozené přehřívání dané výkonnými komponenty ještě umocnili tím, že prostě dělají špatné větrání.
Vím, že někteří ho zavrhnou, protože je velký těžký a baterie nic nevydrží. Já ho ale budu stěhovat pouze jednou za dva týdny, zapojený bude do sítě bez baterie, a tak to snad zvládnu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Počkal bych si na nějakou recenzi. Von takovej rozpálenej hliník od blbě umístěnýho chladiče...
MM_tank 28.06.2010 16:08
MM_tank
No koukam ze vsichni maji u HP stesti. Ja jsem minuly rok reklamoval HP Pavilion G7030 (tehdy za 16k…
agis 02.07.2010 16:59
agis
Nemas tam tak trochu nejaky vir ktory vytazuje CPU na 100%, alebo nastavene v sprave napajania furt…
MM.. 02.07.2010 17:22
MM..
Vir nemam :), prumerna zatez obou jader je 0-5 % kdyz nic nedelam. Napajeni ze site je nasteveno na…
agis 02.07.2010 18:44
agis
EIST je funkcia podtaktovania, nie vetrak :) Ked si vlezes do ovl.panely - system, ked nic ine vo Wi… nový
MM.. 02.07.2010 19:16
MM..
Vim co je EIST, jen nevim kde si me to videl spojovat s vetrakem :) Core #0 je aktualne na taktu 790… poslední
agis 02.07.2010 19:57
agis

No koukam ze vsichni maji u HP stesti. Ja jsem minuly rok reklamoval HP Pavilion G7030 (tehdy za 16k), uz od zacatku mi bylo podezrela teplota tela ktera po chvili nebyla o moc nizsi nez ukazovali senzory na jadrech (pri bezne praci 70-80 stupnu). Ve finale po roce a pul odesel ventilator. Jako nahradu jsem od firmy dostal HP Compaq CQ61 a jak uz tusite zadna zmena, procesory opet malokdy pri bezne praci jdou pod 60-70, stejne jako teplota sasi. Takze cekam kdy to opet nejaky komponent nevydrzi a ja jiz tentokrat budu chtit penize ;) Jinak denne se pohybuji ve skole, kde ma laptopty ruznych znacek a stari velke mnozstvi lidi, vsichni jsou ale prekvapenim vykriknou kdyz si "sahnou" na vytvor tehle firmy. :D

Mozna je to proste jen nejaka moje smula, ale za sebe vam rozhodne od HP nedoporucuji nic (at uz pc, tiskarnu nebo cokoliv - se vsim spatne zkusenosti).

Nemas tam tak trochu nejaky vir ktory vytazuje CPU na 100%, alebo nastavene v sprave napajania furt "plny vykon"? Lebo tak to vypada. Tieto CPU ked nie su vytazene (speedstep na min. freq) nemaju viac jak 40-50stupnov, v ziadnom notebooku. Takze problem bude podla mna skor v obsluhe. Alebo si tam instalujes furt nejaky superzbytocny SW ktory rozdrbe powermanagement Windowsov (pekne ho vedia rozdrbat trebars aj nejake SW na monitorovanie teplot). Pri spravnej funkcii powermanagementu a EIST teploty ktore popisujes snad ani nie su mozne.

Vir nemam :), prumerna zatez obou jader je 0-5 % kdyz nic nedelam. Napajeni ze site je nasteveno na "doporucene nastaveni HP", tzn. vykon/baterie 3/3. zadny istalovatelny sw na monitorovani teplotnich udaju nepouzivam (siw.exe). Mozne ty teploty jsou, a neni to prvni ntb jak uz jsem psal. EIST vadne muze byt ale me osobne celkem zarazilo ze nektere dolni pruduchy jsou zevnitr pretazeny folii apod. Jeste k ventilatoru, i kdyz jede na plny vykon tak mi tah z hlavniho pruduchu prijde na ruce temer nerozeznatelny ;)

EIST je funkcia podtaktovania, nie vetrak :)
Ked si vlezes do ovl.panely - system, ked nic ine vo Win nerobis tak na prvej karte by si mal vidiet omnoho nizsiu frekvenciu CPU, ako je nominalna. Alebo v CPU-Z apod.
Ak tam mas furt maximalnu frekvenciu tak to je ten problem (treba pozret nastavenie energie v ovladacich paneloch Win - profil napajania. Neni tam ziadne HP ale "vyvazeny"=dobre, alebo "vykon" = zle, stale na max, apod).

P.S: inac mozno by bolo dobre odinstalovat uplne vsetky HP hovadiny predinstalovane, a pojde to potom mozno tak jak ma, na 40stupnoch :)
P.S.2. samozrejme je mozne ze mas nejaky problem s chladenim - zapchate otvory, ja neviem co ti to dali za repas.
P.S.3. lacne HP nie su nic moc to je zname. Lacne je vsetko co je pod 20tisic

Vim co je EIST, jen nevim kde si me to videl spojovat s vetrakem :)
Core #0 je aktualne na taktu 790Mhz z 1.8Ghz pri teplote 62C, (nic nedelam).
Jinak jsem rad ze vite lepe nez ja jak mam pojmenovane profily napajeni v OEM Windows :) Vykon napajeni je "vyvazene" ("Doporcuene nastaveni HP") :).
Repas? :D To asi ne :D S tim "lacinym" uz docela souhlasim ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru