Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Koupě nový desky,nefunkční HDD

Zdravím všechny na fóru.Píši na malém aspire ONE tak se přrdrm omlouvám za překlepy.Mám malinkatej problémek s novou deskou.Dnes mi odešla do křtemíkovýho nebe moje stará,asi 3 roky funkční deska MSI k8n sli se socketem 939.Jelikož neseženu novou desku s tímhle socketem koupil jsem nový střeva pro mé PC.Jedná se o desku asrock n3n78d,procesor AMD Athlon 2 x2 255 dual core a grafiku gainward 9800 gt 1gb.Nechci hodnocení téhle sestavy ale potřebuju poradit.Měl jsem na starý desce připojenej disk samsung SP 2514N a po připojení k tý nový se ukázal v biosu ale při instalaci win 7 se ukázal jako jednotka bez oddílu,přitom je rozdělěný na tři oddíly(system,data a data 2).XP jej sice vidí ale taky nenabídnou řešení.
Jelikož mám na disku docela hodně dat a nechci o ně přijít zapojil jsem k desce starší Western digital o kapacitě 120 gb s tím že se jej pokusím naformátovat.hodilo mi to chybu chybu 0x80004005.
Znamená to že deska nepodporuje starší disky PATA?chci dostat aspon nejaký data z tohoto disku na nový kterej si hned zejtra poběžím koupit,Samozřejmě SATA 2.
Nehodlám s mým diskem Samsung nijak laborovat,bojím se o ztrátu dat,pokusím se u někoho v okolí připojit disk do staršího kompu a data přetáhnout na externí disk.
Zkoušel jsem boot cd win xp ale disk samsung prostě nenajdou,volkov comander a podobný při kliknutí na tento disk zůstanou viset,hledaj ale nenajdou.
Díky za radu.S pozdravem a přáním hezký noci Tomáš

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny