Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Program na podporu rozvoje astronomie

http://sk.wikipedia.org/wiki/Hypot%C3%A9za
Vedecká hypotéza musí vyhovovať nasledujúcim podmienkam:

* musí vychádzať z doterajších poznatkov
* musí byť v zhode s faktami, ktorých sa týka
* musí objasňovať väčšinu javov, ktorých sa týka, prípadne musí byť použiteľná aj na javy, ktoré v čase formulovania hypotézy nie sú známe
* musí byť vedecky overiteľná, napríklad experimentom

t.j. niekto s mozgom by sa mal pokusit VYSVETLIT nieco tak aby to pasovalo na nieco co este nemeral. T.j. konkretne tvrdenie napr. ze tornado vznikne lebo blablabla (xy viet vysvetlenia ake presne podmienky musia byt splnene a co sa tam deje jaky tlak vzduchu preco kam ide vzduch atd). Nasleduje overenie hypotezy experimentami napr. z opacnej strany - najdem kde su splnene vsetky tie podmienky a pozeram ze vzniklo tam teda to tornado? Alebo vytvorim podmienky v laboratoriu a pozeram vznikne tornado? Atd.

To co popisujes ty je prave pristup typu bruteforce ked nemam ani sajnu, t.j. bez mozgu, a prste len skusam mozno nieco najdem. A mozno nie. Alchymista skusa zlucovat moc so zelezom ze ci nevznikne zlato, apod. Proste hovadiny.
P.S. Ale ano, mozno nieco najde, mozno nieco uplne ine ako hladal a zisti ze ked zluci zelezo s mocom vznikne vybusnina alebo co :-D Ale zlato nenasiel. Takze ano moze to k niecomu byt, ale je to skumanie bez mozgu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny