Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Program na podporu rozvoje astronomie

ale nech to kurnik aj tak k tomu seti projektu napise, ze proste len tak si nieco skusa.
Ale oni to pisou, hledaji frekvence, ktere dle jejich nazoru nevzniknou beznym zpusobem:
SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence - Hledání Mimozemské Inteligence) je vědecká oblast, jejímž cílem je hledat inteligentní život mimo Zemi. Jeden ze způsobů, známý jako radio SETI, používá radioteleskopy k zachytávání radiových signálů s úzkou šířkou pásma z vesmíru. Je známo, že tyto signály nevznikají přírodní cestou, jejich zachycení by tedy dokazovalo existenci mimozemské technologie.

Signály zachycené radioteleskopem se skládají zejména z šumů (z nebeských zdrojů a elektroniky samotných přijímačů) a umělých signálů pocházejících z TV vysílání, radarů a satelitů. Moderní radio SETI projekty vyhodnocují data digitálně. Čím více výpočetního výkonu je dostupného, tím širší frekvenční rozsah s větší citlivostí umožňuje projekt pokrýt. Radio SETI má proto nenasytnou touhu po výpočetním výkonu.

Popis zpracovani: http://seticlassic.ssl.berkeley.edu/about_seti/abo ut_seti_at_home_1.html
Stav: http://setiathome.berkeley.edu/sci_status.html


Su tam potom uverejnene aj nejake zavery? Ze by si vedel ano hura toto sa podarilo najst a suhlasilo to potom s naslednymi overovacimi pokusmi?
z jiz zmineneho: http://www.ibm.com/news/cz/cs/2010/04/27/m338627n9 6340r22.html je jasne, ze je studie pristupna
Ve druhé studii nedávno publikované v časopisu Journal of Molecular Biology použil tým Scripps počítačové modelování k lepšímu pochopení mechanismu působení dalšího HIV enzymu (významného terapeutického cíle) – integrázy. Integráza, vedle proteázy a třetího enzymu - reverzní transkriptázy, je jedním z klíčových proteinů, které umožňují viru HIV převzít buněčné děje hostitelské buňky a replikovat sebe sama. Vytvoření přesnějšího modelu integrázy umožňuje hledat nové molekuly léčiv, které budou inhibovat i mutantní formy tohoto enzymu rezistentní vůči stávajícím lékům. Na výzkum nového léku proti HIV integráze byl týmu Scripps nedávno udělen vládní grant v rámci zákona American Recovery and Reinvestment Act.


tady mas dalsi hrube popsany projekt a jeho prinos: http://digiweb.ihned.cz/c1-37134570-ibm-se-spolecn e-s-vedci-snazi-nalezt-leky-na-chripku

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny