Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr notebooku ?

Účel na VŠ... je lepší být konkrétní. Na VŠ můžeš třeba mít notebook jen k prostému psaní textů nebo také mít větší specifické potřeby (výkon, rozlišení atp.).

- Úhlopříčka - na pohodlnou několikahodinovou práci (např. texty) display 14" nebo 15", menší (12"/13") je v tomto méně výhodnější (jemnější rozlišení na malé ploše, vše "titěrnější").

- Rozlišení - (ne-)hraje pro mne roli, lépe řečeno - stačí mi základní rozlišení (1366 x 768) nebo bych chtěl vyšší (větší pracovní plocha - rýsování, grafika atp.), např. 1600 x 900 atd.?

- Konstrukce - je nějaký, který by byl v rámci mé limitní ceny a nabídky konkurence nejpevnější, nejbetelnější, budu ho častěji přenášet (atp.)?

- Výdrž - hraje pro mne roli? Kolik by měl notebook na baterii vydržet (možná bude převážnou dobu připojený v síti, může se ale také stát, pokud chci psát i na přednáškách, že v přednáškové místnosti bude možnost zapojení do sítě problematické).

- Záruka - chtěl bych nadstandardní záruku (NBD), notebook bude pro mne velmi důležitý - lépe řešeno - nemůžu si dovolit jej mít třeba 14 dní v servisu (nebo to nemusím řešit, tady stačí standardní dva roky, ušetřím, v případě poruchy mám pro onu dobu náhradní řešení, neomezí mne to, nějak to zvládnu, zvládají jiní).

- Výkon - požaduji v rámci ceny co největší výkon, kvalita šasi není důležitá (bude tak pravděpodobně např. výkonnější hardware na úkor konstrukce a materiálů).

- Hlučnost - hraje pro mne roli?

- Klávesnice, touchpad, trackPoint, numerický blok atd. - mám nějaký požadavek na kvalitu klávesnice (ano, jsem velký "psavec"...) nebo chci/nepotřebuji zvlášť numerický blok?

atd. Některé otázky si polož, pak se dá vybrat rozumný kompromis (většinou jde vždy o jakýsi kompromis).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny