Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chyba při vypalování

ahoj,v notebooku asus,vista,jsme neměli až do teď žádný program na vypalování.Dneska jsem stáhnul ashampoo,ale při vypalování mi to hlásí chybu.Teda několik chyb:že je špatný dvd,málo místa,nekompatibilní vypalovačka,apod.Zkusil jsem stáhnout cd burnerXP,ale hlásí to zase nějakou chybu,tentokrát,že médium není kompatibilní s vypalovačkou.Je to notebook asus,asi 2,5 roku starý,dvd to normálně přehrává,spíš si myslím jestli nemám někde něco blbě nastaveno.Poradíte mi prosím polopaticky? Díky M.

Předmět Autor Datum
Nastavenim to neni, skor je blbe medium alebo nieco robis blbo. Skus ine medium (idealne nejake verb…
MM.. 06.07.2010 18:58
MM..
ahoj,díky,mám verbatim dvd-R,ve správci zařízení jsem našel tohle: HL-DT-ST dvdram gsa-t40n ata devi…
Miloš007 06.07.2010 19:15
Miloš007
v tom správci zařízení jsem našel,že můžu aktualizovat ovladač na tohle zařízení.Když to udělám,zkaz…
Miloš007 06.07.2010 19:24
Miloš007
tak jsem to zkusil,ale napsalo mi to,že mám nejvhodnější ovladač nainstalovaný
Miloš007 06.07.2010 19:31
Miloš007
prosím,nikoho nic nenapadá? Díky M.
Miloš007 06.07.2010 21:01
Miloš007
Ta mechanika by mala vediet palit vsetko, takze problem je inde. Skus dalsie medium (alebo viac) jed… poslední
MM.. 06.07.2010 21:46
MM..

Nastavenim to neni, skor je blbe medium alebo nieco robis blbo. Skus ine medium (idealne nejake verbatim) a hlavne pozret si ze jake medium vypalovacka podporuje (napr. podla presneho typu notebooku alebo vypalovacky - typove cislo vypalovacky vidno v spravcovi zariadeni, to si zadat do google), ptz su dva typy medii: +R a -R, a este su single layer (4,7GB) a dual layer DL (9,neco GB ci kolko) a starsia vypalovacka DL zvycajne nevie. A ani nemusi vediet napalovat + alebo - alebo niektore z nich prepisovatelne (RW) apod.

Za dalsie napis co presne robis (jaku velkost dat chces vypalit, jake presne je to medium) a kedy vybehne error. Skusal si pred napalovanim prenastavit rucne rychlost vypalovania na mensiu, napr. na 4x ?

ahoj,díky,mám verbatim dvd-R,ve správci zařízení jsem našel tohle: HL-DT-ST dvdram gsa-t40n ata device.Chci vypálit fotky velikosti 4gb,zkoušel jsem i jiné velikosti,např 200 mb,ale vždy to házelo chybu stejně.U programu ashampoo,vyberu že chci vypálit soubory a obrázky,dám přidat,dokončit,vypálit,rychlost buď nechám na 8x nebo uberu na 4x,spustím,a za chvilku mi vypadne ta hláška.U programu cdburnerXP je to podobné,ve stejnou dobu.Copak stáhnout nějaké ovladače?

Ta mechanika by mala vediet palit vsetko, takze problem je inde.
Skus dalsie medium (alebo viac) jedno moze byt vadne (alebo uz pokazene minulym pokusom)
Ak mas nejake nero tak odinstaluj (kvoli nero rights apod kravinam)
Ak mas nejake antiviry / ochranne programy skusit zakazat.
Moze byt vadna mechanika, tazko identifikovat (da sa otestovat vypalovanie nejakym live linuxom napr. knoppix, nabootovanym z USB flash, tym sa vyluci nejaky vplyv rozdrbanych Win).
Mozes skusit preinstalit ASPI driver, ale u Win vyssich ako XP neviem jak to dopadne.
Idealne skusit uplne ciste Windows (obnovit z recovery), ked to nepomoze je vadna mechanika alebo mas vadne vsetky media :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru