Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špatný disk?

ZDravim, tak mam další problém. Počítač mi chodil bez jakýhokoliv problému a dneska když přijdu domu z práce, chci si sednout k PC tak mi to hned po zapnutí napsalo " Selects field GB/S " . Disk mi to normálně našlo ale hlásilo to tuhle chybu - počítač šel zapnout v nouzovym režimu.

Po chvilce jsem to zkusil znova a tentokrát byla hláška jiná : " Hard disk failure is imminent. Please backup your HD and have it replaced " . Píše mi to u HD který neni bootovací ale jen záložný na různej bordel ( znáte to snad taky :) ).

Budu se opakovat ale PC doted fungoval normálně, to že mi to píše že je špatnej disk a mam udělat zálohu je mi celkem nepříjemný ale chci se zeptat, neni možný že je to přepojovacim kabelem ze zdroje do disku? Všiml jsem si totiž že jeden kabel ( přesněji červený ) je celej nějakej volnej a vysouvá se i z konektoru.

Tak se ptám, je možný že je to tím kabelem nebo je to diskem?

Předmět Autor Datum
Ano moze to byt kabelem. Mozes predsa skusit druhy kabel. A aj druhy datovy kabel. Hlasku parkrat ig…
MM.. 12.07.2010 17:57
MM..
No zkusil jsem ten PC spustit bez tohoto HDD a bez jakýkoliv hlášky naběhne. Trošku jsem se v tom ka…
Zacatecnicek 12.07.2010 18:00
Zacatecnicek
oprav ten kabel a skus to parkrat (napr. 10x) ignorovat (F1). Nemusi byt vadny len ma nejaky problem…
MM.. 12.07.2010 18:02
MM..
Ten HDD byl k jedný kompletní PC sestavě, já jsem to nekupoval ale už to bylo celý po záruce tak jse…
Zacatecnicek 12.07.2010 18:05
Zacatecnicek
Jinak teda dík za radu, zítra ozkoušim a jestli to bude dělat pořád tu stejnou chybu tak sem napíšu…
Zacatecnicek 12.07.2010 18:51
Zacatecnicek
Tu chybu to robit bude ptz ma disk v sebe ulozene ze mal problemy, ale po case (ignorovat to 10 - 20…
MM.. 12.07.2010 20:52
MM..
spíš diskem
MM_tank 12.07.2010 20:42
MM_tank
Proč si myslíte že právě diskem, co jsem poslouchal jeho zvuk při chodu, teplotu, tak je obojí tak j…
Zacatecnicek 12.07.2010 21:35
Zacatecnicek
Tim ale rozhodne nechci rict ze to neni pravda ale mozna bych chtel vedet i jak je to mozny, cim to…
Zacatecnicek 12.07.2010 21:39
Zacatecnicek
Moze to byt aj diskom. Vie to len jasnovidec a my tu mozme len tipovat. MM_Tank ma nazor ze je to di…
MM.. 12.07.2010 21:53
MM..
Aba jo, jsem asi jinde, ted koukám že je to PC poradna :-P No tak pro mě je samo nejlehčí způsob kou…
Zacatecnicek 12.07.2010 22:05
Zacatecnicek
Tak uz som pisal ze ten novy kabel nepomoze hned, ptz disk ma v sebe ulozene ze nieco bolo zle - to…
MM.. 12.07.2010 22:08
MM..
Tak jsem dneska koupil kabel abych zjistil jestli to bylo tim nebo ne. Řekl bych že to kabelem určit…
Zacatecnicek 13.07.2010 18:21
Zacatecnicek
Ked to pred vymenou kabelo bolo dobre, tak si tou manipulaciou napr. povytiahol datovy kabel, alebo…
MM.. 13.07.2010 20:42
MM..
Jo zkoušim co se dá, kdyby ten disk byl mrtvej tak přece nenajede? nebude se zahřejvat a už vůbec se…
Zacatecnicek 13.07.2010 20:45
Zacatecnicek
Ti pisem ze moze tam byt blbe spoje alebo aj ine vady, disk moze byt vadny a ukazovat sa v BIOSe. Di… poslední
MM.. 13.07.2010 20:51
MM..

Ano moze to byt kabelem. Mozes predsa skusit druhy kabel. A aj druhy datovy kabel. Hlasku parkrat ignoruj mozno ju prestane pisat.

P.S. ak je disk v zaruke tak na to pust utilitu od vyrobcu (vsetky su na UBCD) ak bude hlasit error tak disk reklamovat.

No zkusil jsem ten PC spustit bez tohoto HDD a bez jakýkoliv hlášky naběhne. Trošku jsem se v tom kabelu štoural ( až ted po tom co se to stalo ) a když zapnu PC tak mi to dá na výběr F1 - naskočí mi všechny mechaniky na vybrání bootování nebo možnost F2 - pokračovat. Když dám pokračovat PC naběhne bez problémů a i s diskem můžu manipulovat. Takže si myslím že to bude nejspíš tím, jen jsem se chtěl ujistit :-) Raději disk odpojím a zítra půjdu koupit novej, nedivim se že stojí 35 korun když to byl takovej šmejd :))

Tu chybu to robit bude ptz ma disk v sebe ulozene ze mal problemy, ale po case (ignorovat to 10 - 20x) to moze prestat (ked disk zrazu zisti ze mu vlastne nic neni :)
Ked je este disk v zaruke tak mozno bude lepsie ho hned reklamovat, ked neni v zaruke tak ti nic ine neostava ako skusat to ignorovat.

Proč si myslíte že právě diskem, co jsem poslouchal jeho zvuk při chodu, teplotu, tak je obojí tak jako dříve, jediný co je jinak je to že ve svazku kabelů vypadává jeden ze 4 kabelů.
Nebo jste si ze mě dělal srandu? Víte co mi taková odpověd pomůže? Pokud to nijak neodůvodníte a napíšete to co jste napsal tak si spíš můžu myslet že si ze me děláte srandu...

Moze to byt aj diskom. Vie to len jasnovidec a my tu mozme len tipovat. MM_Tank ma nazor ze je to diskom (nejaka zavada v nom). Ano moze byt. Moze to byt aj kablom (a nasledne disk detekoval problem a zapisal si to do seba ze mal problem). Ked to chces vediet naisto tak navstivit jasnovidecku kancelariu :)

Mozes si nejakym programom na vypis SMART udajov vo Windows (tusim ze napr. HDtune to vie ) vypisat SMART udaje ze ktory konkretne udaj je mimo limit.

Tak uz som pisal ze ten novy kabel nepomoze hned, ptz disk ma v sebe ulozene ze nieco bolo zle - to si mozes pozret napr. v tom HDTune (www.google.com tusim je zdarma) ze co konkretne ktory udaj je problem. Ak bude kabel a vsetko OK tak moze sa to casom upravit a disk potom prestane vypisovat to varovanie.

P.S> inac to SMART varovanie (pri starte PC) sa da zvycajne aj vypnut v BIOSe. Len otazne je ze kedy (a ci) ten disk zdochne. Moze zdochnut, nemusi. To plati pre kazdy disk, a aj bez varovani. Data vzdy zalohovat aspon na 2 miestach.

Tak jsem dneska koupil kabel abych zjistil jestli to bylo tim nebo ne. Řekl bych že to kabelem určitě nebylo.
Když zapnu počítač, zase mi skočí na výběr jako předtim ale když chci aby PC naběhl, tak mu to trvá tak 10 minut než se spustí. v BIOSu ( doufam ze jsem si ted nespletl nazev ) je HDD videt. V tento počítač je HDD taky vidět ale jak chci provést nějakou operaci s tímto diskem ( stačí kliknout na jeho ikonu (F) ) tak PC přestane odpovídat a po chvilce to napíše že disk F neni přístupný. " Žádost nebylo možno provést z důvodu chyby zařízení I/O " ... Už mě jen zajímá, jestli je nějaká možnost abych z toho disku dostal 8Giga "toho důležitějšího" nebo je vše ztraceno? Dík

Ked to pred vymenou kabelo bolo dobre, tak si tou manipulaciou napr. povytiahol datovy kabel, alebo je tam niekde nieco co reaguje na manipulaciu (studenak na disku, nalomeny datovy kabel, apod). Dotlacit kable, prip. podlozit ich apod nech svojou vahou moc netlacia na disk, a skusat vykopirovavat data z disku.

Jo zkoušim co se dá, kdyby ten disk byl mrtvej tak přece nenajede? nebude se zahřejvat a už vůbec se mi neukáže že v PC jde ne?
Jinak je divný že normálně mi ho to načte ale v nouzovym režimu se mi ani neukáže... zatim se mi to nepodařilo a už začínám mít menší nervy :))
Jiná možnost jak zachránit data asi nebude co? Nějakej program nebo bůh ví co?.? Dik

Ti pisem ze moze tam byt blbe spoje alebo aj ine vady, disk moze byt vadny a ukazovat sa v BIOSe. Disk neni kladivo ktore ma len dve stavy: dobre/zlomene.

Ak mas len ten disk na SATA a systemovy na PATA tak si nastav v BIOSe SATA mode na IDE, a mal by byt aj v nudzaku. Programy nema vyznam skusat ked disk raz ide raz nejde, najprv treba najst kde je studenak, podlozit kabel atd.
P.S. ked chces programy tak napr. testdisk, recuva.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru