Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškozená základní deska?!

Zdravím,
stala se mi tato nemilá věc, jednoho dne jsem vypnul počítač - vypnul jsem natvrdo i zdroj (Fortron Blue Storm II FSP500-GLN), aby mi v noci nesvítila dioda základní desky (Asus A8N32-SLI Deluxe).
...Jenže potřeboval jsem ještě něco udělat, tak jsem zdroj i PC opět zapnul, k mému údivu ale základní deska vyloudila 1 dlouhý a 3 krátké tóny, obrazovka zůstala "černá".
...Chvilku jsem si lámal hlavu, až jsem nakonec koupil zánovní základní desku (Asus M2N-SLI Deluxe), nový CPU i paměťový modul a takto přestavenou sestavu jsem "nahodil". Vše šlo bez problémů, ale jakmile jsem opět natvrdo vypnul zdroj (tentokrát zkušebně) a znovu ho zapnul, udělalo to to samé jako sestava původní. Vyčetl jsem, že by mohlo jít o grafickou kartu (podle beep kódů), tuto jsem tedy dal do "pucu", nanesl novou vrstvu teplovodivé pasty a nainstaloval zpět, od té doby počítač "zdechne" 2-3 vteřiny po zapnutí.
V servisu mi řekli, že je vadná základní deska, ale proč dělala to samé jako ta původní, nemohlo obě desky "odvařit" něco jiného, např zdroj, HDD nebo ta grafika, co zůstalo původní?!
Za každou reakci/postřeh jsem vděčný, chvílemi bych to nejraději hodil do hnoje:)

Předmět Autor Datum
Obecně je nerozum v dnešní době nakupovat desky s nforce, jsou to ty nejlevnější shity, které nikdo… poslední
touchwood 23.07.2010 12:16
touchwood

Obecně je nerozum v dnešní době nakupovat desky s nforce, jsou to ty nejlevnější shity, které nikdo soudný nechce. Jinak bych tipoval na vadný zdroj, nic jiného desku většinou nepoškodí.

Jinak ale pokud deska pípá beepkódy, tak by měla být zdravá, jen jí něco nesedí, typicky grafika nebo paměti (viz manuál k tvé desce).

edit: AMI i AWARD by takto měly hlásit vadnou nebo špatně nastavenou RAM.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru