Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem opet problem s DDR3 - stabilita

Zdravim vsechy,

uz delsi dobu se trapim se stabilitou pc. Na vine je urcite kompatibilita pameti DDR3 s deskou asus P5Q3 Deluxe wifi/ap. Pameti nejsou na seznamu otestovanych pameti a docetl jsem se, ze deska si pameti rada vybira.
Pokud zapojim pouze jeden modul 2gb DDR3 1600Mhz tak funguji stabilne jak na default tak i na XMP., ale jakmile pameti zapojim do dual chanelu tak nastava problem se zamrzavanim PC. Pri biosu na default se pc sekne uz pri nacitani os. Vyzkousel jsem uz spoustu moznych nastaveni v biosu(a ze jich tato deska nabizi spoustu),,,vypnout setrici fce, manuani nastaveni v Ai tweikru atd, ale nepomaha nic(sem tam se pc rozbehne na nakou dobu, ale cca po pul dni je dalsi zamrz je to hodne nepravidelne a lepe uz to specifikovat nedokazu),,,posledni varianta, ktera me napada je slazeni skew s mustkem, ale zatim se mi nepodarilo zjistit dostatek informaci jak nato.

Pokud mate prosim nekdo zkusenosti nebo napady jak presne nastavit bios nebo co by mohlo jeste kolabavot v nastaveni budu opravdu vdecny za jakekoliv prispevky. Uz sem mel parkrat chut pc hodit z okna, protoze se stimhle problem trapim celkem dlouhou dobu.

Sestava je nasledujici:
MB: Asus P5Q3 deluxe wifi/ap
pameti: 2x2Gb DDR3 1600Mhz Kingmax cl7
procesor: C2D E8400
GK: NV 9800GT
zdroj: Fortron 700w
chlazeni: komplet noctua

lucky.jan@seznam.cz
icq: 254-332-358

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny