Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Znáte někdo primární 1.5V tužkové lithiovky?

Ave. Viz titulek. Tento týden jsem to začal fasovat v práci do nenažraných zařízení jako náhradu za alkaliky. Nikdy dříve jsem to neviděl. Na blistru (ale nepamatuju si výrobce) je holedbavý nápis "five times longer than alkaline". Ty baterky jsou úžasně lehoučké (tak třetina hmotnosti alkalik), takže uvažuju o nákupu (:-)) do své krysky. Máte někdo s těmito články zkušenost? Podělíte se o ni?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myslim, ze jsem je mel pribaleny k fotaku. Vydrzely extremne dlouho - asi 80 fotek, zatimco alkalick…
gd 24.07.2010 15:27
gd
Take maji velmi nizky vnitrni odpor, takze samovybijeni u nich je temer nepozorovatelne v porovnani… nový
MM.. 24.07.2010 18:36
MM..
Nepoznam, ale existuju http://www.sysnet.sk/spotrebna-elektronika/nakup/8 8220/rozne/philips-baterie… poslední
MM.. 25.07.2010 02:01
MM..

Myslim, ze jsem je mel pribaleny k fotaku. Vydrzely extremne dlouho - asi 80 fotek, zatimco alkalicke na tom byly hure - asi 11 fotek. Klasicke zinkouhlikove 4 fotky. :-D

Vtip spociva v tom, ze dokazou dat najednou extremni energii jako jedny z mala nenabijecich clanku. Ostatni baterie tak extremni proud znici, tyto ne. Pokud se to vsak prezene, mohou explodovat!!! (Proto se vymysli ruzne figle, jak tuto vlastnost eliminovat) Take maji velmi nizky vnitrni odpor, takze samovybijeni u nich je temer nepozorovatelne v porovnani s nabijecimi akumulatory.

Co se tyka "krysky", neumim odhadnout porovnani vuci alkalickym v pomeru cena/uzitnost. Docela by mne to zajimalo.

PS: tady jsem nasel nejake povidani ]:) - http://cs.wikipedia.org/wiki/Lithiov%C3%BD_%C4%8Dl %C3%A1nek

Lithiové baterie představují jednoduše opatřitelný zdroj kovového lithia, který může být mimo jiné použit jako redukční činidlo při výrobě Metamfetaminu.

Většímu rozšíření lithiových baterií brání jednak bezpečnostní hledisko (lithium je velmi reaktivní kov), vysoká cena a vliv na životní prostředí.

Take maji velmi nizky vnitrni odpor, takze samovybijeni u nich je temer nepozorovatelne v porovnani s nabijecimi akumulatory.

Bud si na hodine fyziky spal, alebo neviem odkial si zoberal taky nezmysel. "Extremne nizky vnitrni odpor" nema nic, slovom ABSOLUTNE NIC spolocne so samovybijanim.

P.S. ten fotak si dostal zdarma ako darcek od nejakeho vyrobcu bateriek? :-) Vyhod ho okamzite ptz to je pre zivotne prostredie horsie jak atomova elektraren.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru